"Megéri kitartónak lenni!" – Lola-interjú

2018.08.21. 14:30, Gaines

lola_foto_2.jpg

Lola fiatalon, kamaszként kezdte zenei pályafutását, és több mint tizenöt éve kitartóan tapos magának utat a zeneiparban. Az énekesnő most az M2 Petőfi TV társműsorvezetőjeként fog közvetíteni a Zamárdiban rendezett STRAND Fesztiválról, és többek között arról mesélt nekünk, hogyan zajlik a felkészülés, fesztiváljáró típus-e, és nehezebb dolga van-e egy mai pályakezdő fiatal zenésznek, mint tíz évvel ezelőtt neki volt.

Mi lesz a pontos feladatod a STRAND Fesztivál tévés társműsorvezetőjeként?

Bebarangoljuk közösen a fesztivált, igyekszünk majd mindent megmutatni a nézőknek. Emellett fantasztikus koncerteken veszünk részt, és interjúzunk a fellépőkkel. A többi legyen meglepetés!


Ilyenkor milyen mélyen ásod bele magad a fellépők munkásságába?


Énekesként szinte mindent tudok a többiekről, de természetesen azért igyekszem minden információt begyűjteni. Szerencsére ez nagyon az én közegem!


Van olyan előadó, akinek különösen várod a koncertjét a fesztiválon?


A Bagossy Brothers Companyt például! Remélem, a műsorvezetés mellett lesz időm belenézni a koncertbe.


Mennyire vagy fesztiváljáró típus?


Nagyon! Bár az utóbbi évek kimaradtak ilyen szempontból, de most visszatérek. Szeretem a fesztiválok hangulatát, a pezsgést és a szabadság érzését.


Előadóként ha csak egyet választhatnál: klubkoncert vagy fesztivál?


Előadóként egy klubkoncert, aztán egy hatalmas fesztiválkoncert.


Nézőként mik voltak a legemlékezetesebb fesztivál- és/vagy koncertélményeid?


Egyszer teljesen spontán ötlettől vezérelve egy nap helyett végig lent maradtam a VOLT-on. Imádtam minden percét. Koncertről koncertre jártunk, finomakat ettünk, és még a katapultra is felültem. Az utóbbit nem szeretném újra átélni.


Nagyon fiatalon kezdted a pályádat, az első lemezed megjelenésekor még csak tizenhét éves voltál. Szerinted ma könnyebb vagy nehezebb dolguk van a fiatal pályakezdő zenészeknek?

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Minden generációnak megvan a maga nehézsége. Ezekre inkább úgy gondolok, mint feladatokra, amiket teljesíteni kell. Megéri kitartónak lenni! Ez a szakma nem azoknak való, akik könnyen feladják. Ha visszagondolok rá, olyan régóta vagyok a pályán, hogy annak idején még kazettán is megjelent az első albumom. Az elején nekem nagyon nehéz volt, senkit nem ismertem, egy elveszett kislány voltam. De beletanultam, és ezt nagyon élvezem. Úgy gondolom, ma könnyebb egy új előadónak. Nem szükségesek kiadók, hogy megjelenjen az anyaguk. Anno küldözgetni kellett a demókat a kiadóknak; ma már elég, ha felteszed a világhálóra. Ma sokkal egyszerűbb.


Mik a terveid az év hátralévő részére?

Most, augusztus 22-én lesz önálló koncertünk az Ellátóházban, ahol az új EP-m dalait mutatjuk be. Nemsokára pedig MR2 Akusztikozunk, amely hosszabb felkészülést igényel. Rövidesen megjelenik az új dalom, és természetesen igyekszem helytállni műsorvezetőként is hetente több alkalommal a M2 Petőfi TV-n. Rengeteg a tennivaló.


A STRAND Fesztivál augusztus 21-től 25-ig tart Zamárdiban, az M2 Petőfi TV minden este beszámol a fesztivál híreiről az Én vagyok itt!-ben.

(A cikk az MTVA támogatásával készült.)

https://recorder.blog.hu/2018/08/21/_megeri_kitartonak_lenni_lola-interju
"Megéri kitartónak lenni!" – Lola-interjú
süti beállítások módosítása