Készen ülsz? Ma este drónok közvetítik élőben a Žagar badacsonyi koncertjét!

2018.08.19. 08:19, Gaines

zagar_close_to_nature_2018.jpg

Az idei balatoni nyár újabb különleges koncertélményt tartogat augusztus 19-én, vasárnap este a Badacsonyra látogatóknak: 2018-as nyári szezonjának zárásaként a tó északi partján lép fel a Žagar. A lemenő nap fényében megszólaló galaktikus zenékről Zságer Balázs együttesén kívül a feltörekvő budapesti duó, az Analog Balaton, valamint Galactic Jackson DJ-szettje gondoskodik, a Telekom Electronic Beats live videostreamingje pedig egyből magasabb szintre is emeli az élményt: nemcsak hogy segít otthonról is átélhetővé és élvezhetővé tenni a produkciókat, de azzal, hogy drónokon röptetett kamerákat is bevon a közvetítésbe, új dimenziót is ad az eseménynek.

Zságer Balázs a Recordernek elmondta, hogy Close To Nature néven szerettek volna elindítani egy koncertsorozatot, amely olyan különleges helyszíneket ölel fel, ahol általában nem szokás koncerteket rendezni. A badacsonyi Friss Teraszon kerül most sor az első ilyen eseményre, amelyet a tervek szerint jövőre több hasonlóan érdekes környezetbe telepített koncert követ majd. Az egyedi audiókínálaton kívül a festői táj mint 360 fokos vizuál is hozzájárul az élményhez: a színpad hátterét a Badacsony kontúrja, a naplementés panorámát pedig a Balaton biztosítja.

A zenekar új lemeze – utoljára 2016-ban jöttek ki Az éjszakám a nappalod filmzenealbumával – javában készül, amelyen az analóg hangzás mellett újfajta, egzotikus hangszerek is szerepet kapnak, számos vendégzenész tolmácsolásában, a nyugat-afrikai ütőhangszerektől az ázsiai fúvósokig. Az elektronikus/psy vonulatba illő új anyagból Badacsonytomajon is megszólal majd néhány dal.

A berlini Rules Fesztivált, a szerbiai Terminal Music & Arts Festet és az Ozorát követő, idényzáró koncertjére a Žagar meghívta előzenekarnak a minimálpopot játszó, 2015-ben egy szuper dallal feltűnt Analog Balaton duót, a hajnalig tartó bulin pedig az italóra specializált, de több más zenei stílusban is otthonosan mozgó, hangszer- és lemezgyűjtő Galactic Jackson pörgeti a korongokat. Mindenképp érdemes tehát a hosszú hétvégére kiruccanni a badacsonyi lejtőkhöz, ám az se csüggedjen, aki személyesen nem vehet részt a különleges buliban. A Telekom jóvoltából bárki részesülhet a koncertélményben, a Telekom Electronic Beats Facebook-oldalán ugyanis ma 18 órától élő videostreamben követhetjük majd az eseményt.


A ŽAGAR 15 ÉVÉNEK 15 LEGEMLÉKEZETESEBB PILLANATA


Még egyszer tehát:
Időpont: augusztus 19, vasárnap, 18:00
Helyszín: a badacsonyi Friss Terasz
Jegyek elővételben 2900.- / Helyszinen 3400.-

A koncert Facebook eseménye,

A Telekom Electronic Beats Facebook oldala


A szerb Terminal fesztiválon készült friss koncertvideó a Žagar fellépéséről:


A szintén a Telekom Electronic Beats támogatásával vinylen is kiadott legutóbbi remixválogatás chillesen:


és táncos számokkal:


Az Analog Balaton tavalyi félórás koncertfelvétele:

(A cikk a Telekom támogatásával készült.)

https://recorder.blog.hu/2018/08/19/keszen_ulsz_ma_este_dronok_kozvetitik_eloben_a_badacsonyi_agar-koncertet
Készen ülsz? Ma este drónok közvetítik élőben a Žagar badacsonyi koncertjét!
süti beállítások módosítása