Dua Lipa kapta meg először a koszovói főváros kulcsát

2018.08.13. 10:53, Gaines

dualipa.jpg

A 22 éves énekesnő tegnap a Szigeten adott koncertet, előtte pedig a Koszovóban rendezett Sunny Hill fesztiválon lépett fel, ott érte ez a megtiszteltetés. (A borítóképen az édesapjával, Dukagjin Lipával látható.)

A dolog nem olyan meglepő, hiszen Dua Lipa koszovói származású: Londonban született, a szülei azonban koszovói albánok, akik a kilencvenes években hagyták el Pristinát. 2008-ban, tizenhárom éves korában költözött vissza családjával a koszovói fővárosba. „Beszéltem a nyelvet, de albánul olvasni vagy írni nem tudtam, ezért elég ijesztő volt a költözés: a többi gyerek nem fog helyesírási hibákat véteni a házi feladatában, csak én” – mesélte.  Ott kattant rá a hip hopra, és kezdte el a YouTube-ra kitenni a kedvenc számai feldolgozását, mielőtt ismét Londonba tette volna át a székhelyét, akkor már egyedül. A Sunny Hill fesztivált is az édesapja szervezte meg idén először, érthető hát, hogy Dua Lipa lett az egyik headliner.

EURÓPAI FESZTIVÁLAJÁNLÓINK BERLINTŐL SZICÍLIÁIG

A város kulcsának átadására pénteken került sor, mint azt az énekesnő Twitterére posztolt fényképek is tanúsítják. „Óriási megtiszteltetés, hogy Shpend Ahmeti, Pristina polgármestere nekem adja át először a város kulcsát. Köszönöm az állandó támogatást!” – írja Dua Lipa, majd albánul folytatja. Nyersfordításban: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy hozzájárulhatunk a fiatalok, a kultúra és a művészetek jövőjéhez a Sunny Hill Alapítványon és fesztiválon keresztül.”

Dua Lipa a Rolling Stone-nak adott múlt heti interjújában azt is elárulta, hogy már dolgozik a második albumán, amely új fejezetet fog nyitni az életében. A 2017-es Dua Lipa című album folytatásán Max Martin producer is besegít, akinek slágerei a …Baby One More Time-tól a I Kissed A Girlön át a Shake It Offig terjednek.

A Sunny Hill fesztivál különben még egy eseménnyel bekerült a hírekbe, a másik nagy headlinert, Action Bronsont ugyanis a TMZ információi szerint őrizetbe vették, mert rágyújtott egy spanglira a színpadon, majd a közönségbe pöccintette.


Dua Lipa legnagyobb slágere, az IDGAF:


Ez pedig egy nem túl jó minőségű felvétel arról, ahogy a Szigeten eljátszotta:

Címkék: dua lipa
https://recorder.blog.hu/2018/08/13/dua_lipa_kapta_meg_eloszor_a_koszovoi_fovaros_kulcsat
Dua Lipa kapta meg először a koszovói főváros kulcsát
süti beállítások módosítása