Klippremier: Frenk: Magyar pszicho

2018.08.10. 14:00, Gaines

frenk_gn_0835.jpg

Frenk legutóbbi, szám szerint ötödik sorlemeze tavaly év végén jelent meg Magyar pszicho címmel, amelyet 2017 egyik legjobb hazai lemezének tartottunk. A jellegzetes Frenk-hangzást a fekete soul, funk és afro zenék hatásával elegyítő anyagból az egyik számhoz, a Meztelen szemmekelhez készült már egy látványos klip, most pedig nálunk debütál a címadó dal stílusos videója.

Az afrobeat lüktetésű dalban a fúvósszekciót leszámítva Frenk játszik minden hangszeren, ezt tükrözi, hogy a Magyar pszicho klipjének összes szereplőjét – a ceruzabajszú porondmestert, a drag queent, a reverendás billentyűst – kivétel nélkül az énekes-dalszerző alakítja. Átadjuk a szót Frenknek: „Nos, készítettünk egy új klipet Indián barátommal a Magyar pszicho című dalhoz. Mivel a koncepciófolytonosság megrögzött híve vagyok, ezért úgy gondoltuk, hogy megcsináljuk a Meztelen szemekkel egyenes folytatását. Ahol az befejeződik, ott kezdődik a pszicho. Hat karaktert játszottam el: egy beállt kapucnis dobost, egy balfék informatikus senkit, egy transzvesztitát, egy amolyan Keith Richards féle rocksztárt, egy katolikus papot, meg egy ripacs showmant. A végeredmény elég jó lett, ahhoz képest, hogy nem vagyok színész (szerencsére). FIGYELEM! A szöveget nem feltétlenül kell szó szerint érteni, mert a kedves hallgatónak a végén még rossz érzései támadnak. Mindent egybevéve rendkívül elégedett vagyok a zenés kisfilmmel, és öröm volt ismét együtt dolgozni Indivel. Jó szórakozást minden deviánsnak, és halandónak! Csók.”

IDEI NAGYINTERJÚNK FRENKKEL ITT OLVASHATÓ


Jó hír, hogy Frenk ősszel kezdi megírni az új albumot, amivel a tervek szerint januárban stúdióba vonulnak, és tavasszal már ki is jöhet. Addig is, a legközelebbi Frenk-koncertre szeptember 7-én, a Budapest Parkban kerül sor, ahol a Quimby előtt fognak fellépni.


A koncert esemény linkje.


És akkor jöjjön a szerepváltogatós videó:

 
Illetve az előzménye, a Meztelen szemekkel:

https://recorder.blog.hu/2018/08/10/klippremier_frenk_magyar_pszicho
Klippremier: Frenk: Magyar pszicho
süti beállítások módosítása