Kiradíroztak egy transznemű modellt Travis Scott lemezének borítójáról

2018.08.07. 10:52, Gaines

travis-scott-1.jpg

A vitatott megítélésű houstoni rapper, Travis Scott két mixtape, két stúdiólemez és egy Quavóval közös album után adta ki idén az elképesztő sztárparádét felvonultató harmadik sorlemezét, az Astroworldöt. Az első promószámon Kanye West vendégeskedett, és mind a lemez elkészülte, mind az elkészült lemez az ő hatásairól árulkodik. A megjelenéshez viszont egy rosszul elsült lemezborítós döntésnek köszönhetően kisebb botrány is párosult.

De előbb a vendégek névsora, mert Scottnak tényleg elsőrangú csapatot sikerült verbuválnia ötvennyolc perces albumához: Kid Cudi, Frank Ocean, Drake, The Weeknd, James Blake, Pharrell, Swae Lee, Quavo, Tame Impala, Stevie Wonder, John Mayer – ők valamilyen formában mind közreműködnek egy-egy számban. A lemez munkálatai Hawaii-on fejeződtek be egy hónappal ezelőtt, ahol Scott Instagram-fiókjának tanúsága alapján egymásnak adták a kilincset a producerek, akárcsak Kanye West legendás My Beautiful Dark Twisted Fantasy-sessionjein. Egyesek szerint szerzeményeit, ötleteit csupán összelopkodja, mások sikerén kapaszkodik fel, saját szavaival élve inkább habarcsként, ízlésformálóként funkcionál, új anyagáról mindenesetre a legtöbb kritika elismerően nyilatkozott.

A lemezhez két borító is készült David LaChapelle fotós jóvoltából, mindkettő a 2005-ben bezárt houstoni Astroworld vidámparkra rímelve invitálja a hallgatót egy Travis Scott-tematikájú vurstliba. A zenész arannyal befújt, óriási fején keresztül lehet belépni: a hivatalos, családbarát borítón nappal játszanak előtte a gyerekek, az alternatív, vöröslámpás változaton pucér modellek pózolnak.

Míg azonban a második kép eredeti verzióján még szerepelt Amanda Lepore transznemű modell (baloldalt, hátul), a véglegesített fotóról, amit Scott augusztus 1-jén kiposztolt, már kiradírozták.

Astroworld 8/3 @david_lachapelle

flame (@travisscott) által megosztott bejegyzés,

 

Többen transzfóbiával vádolták az alkotókat, Lepore pedig maga is eltűnődött az Instagramján, vajon azért retusálták-e, mert elhomályosított mindenkit a képen. Scott a Twitteren néhány nappal később így nyilatkozott: „Fontosnak tartom, hogy beszéljek erről: engem elfogadásra neveltek, arra, hogy senkit ne rekesszek ki, inkább fogadjak be az otthonomba! Nagy tisztelője vagyok az LMBTQ közösségnek.” Majd vicces kikacsintással megerősítette, hogy Lepore még őt is elhomályosította, így valódi magyarázatot voltaképp nem adott rá, miért csak ő került le a képről, miközben még mindig ritka lehetőség a transznemű művészek számára ilyen széles platformon szerepelni, . A modell mindenesetre azzal reagált, hogy szereti Scottot és LaChapelle-t, és hálás a részvételért.


Az ambiciózus lemez alább streamelhető:


Frissítés: időközben kijött az első klip is a Stop Trying To Be God című számhoz, melyben Scott Istent játszik. A videó rendezője az a Dave Meyers, aki legutóbb Ariana Grandéből csinált istennőtGod Is A Womanben.

Címkék: travis scott
https://recorder.blog.hu/2018/08/07/kiradiroztak_egy_transznemu_modellt_travis_scott_lemezenek_boritojarol
Kiradíroztak egy transznemű modellt Travis Scott lemezének borítójáról
süti beállítások módosítása