Német nyár – 3+1 nyári sláger Ausztriából és Németországból

2018.07.08. 13:40, rerecorder

maviphoenix.jpg

Az elmúlt időszakban rengeteg német és osztrák előadótól hallhattunk szuper nyári újdonságokat, még ha a legtöbb esetben csak egy-egy számról is van szó. Bár a német nyárból itthon csak annyit lehet érzékelni, hogy Nená szól a Balaton-parton, érdemes belehallgatni az aktuális felhozatal legjobbjaiba – három erős előadó és egy feltörekvő reménység dalai következnek (nyitóképen Mavi Phoenix).

Mavi Phoenix: Bite

A linzi származású egyetemista, eredeti nevén Marlene Nader a kezdeti Garage Band-es próbálkozások óta hosszú utat tett meg: 2017-ben kihozta Young Prophet című hatdalos EP-jét, ezt pedig idén két új szám, a Yellow és május végén a Bite követte. A legutóbbi Amadeus Austrian Music Awardra két ízben jelölt és a pár évvel ezelőtt Bilderbuch-supportként turnézott Mavi Phoenixen rajta kell tartani a szemünket.


Bilderbuch: Eine Nacht in Manila

Osztrák zenészek ritkán érnek el olyan sikereket, mint a Bilderbuch – a 2018-as sold-out turnéjukat követően pedig, mintegy a nyarat indítva új single-lel és klippel jelentkeztek. Ez is azt igazolja, hogy Maurice Ernst és zenekara nem állt meg a 2017-es Magic Life-nál, és remélhetőleg minél hamarabb, hosszabb új anyag várható tőlük. A Szigeten tehát friss dalukat, az Eine Nacht in Manilat is bizonyosan hallhatjuk majd tőlük.


A BILDERBUCHOT ITT MUTATTUK BE RÉSZLETESEBBEN IS.


Drangsal:
Arche Gruber

drangsal.jpg

Max Gruber 25 évesen Németország új sztárja: első albuma (Harieschaim) után az FM4, a német nyelvterület legfontosabb rádiója azonnal ráharapott, április végén pedig megjelent második LP-je is, Zores címmel. Zenéjén a Depeche Mode mellett az angolszász new wave és a nyolcvanas évekbeli Neue Deutsche Welle hatásai továbbra is érezhetők, ám Drangsal új lemezén a popzenével is kísérletezik.


Fye & Fennek: Places

A májusban megjelent, Places címre keresztelt dal és videoklip a berlini indie-disco duó számára csupán a kezdet, és máris rengeteg német oldalon olvasható a nevük, többek között a DIFFUS is beszámolt róluk zenei híradójában. Sajnos a teljes albumra még várni kell, de 2016-os és idei anyagaik alapján hiba lenne rájuk nem odafigyelni.


Andl-Beck Boróka

https://recorder.blog.hu/2018/07/08/nemet_nyar_3_1_nyari_slager_ausztriabol_es_nemetorszagbol
Német nyár – 3+1 nyári sláger Ausztriából és Németországból
süti beállítások módosítása