Magyarradar – Disco Nap

2018.07.05. 12:26, corecorder

Az álomszerű, ugyanakkor noise-ba hajló Disco Nap bár csak tavaly alakult meg, tagjaikat sokan már más projektek kapcsán is ismerhetik – ilyen a Delta Waves zenekar és Lightning Field, vagy éppen a Red Bull Airrace-ről dalt író lofi chillpop Rock Band For Old Men. Pénteki első, ladyfestes koncertjük előtt Magyarradaron mutatják be magukat.

Megalakulás éve:  2017.

Honnan:  Budapest.

Tagok: Csóka Ági (ének), Farkas Márti (gitár, recording), Pandi Ági (dob), Hepp Ildikó (basszus, vokál).

Stílus: Nagyjából a lo-fi dreampop és a noiserock között pont félúton.

Hatások: Blue Crime, Warpaint, Howling Bells, Black Rebel Motorcycle Club, Lucidvox, The Duke Spirit, Blackwater Holylight, Metric. A Warpaint nyomdokain szerveződött össze a zenekar és a kezdetektől ez volt a keresztmetszet, de a psych-rocktól kezdve a folkos dallamokon át a cuki indiepopig mindenféle zenét hallgatunk és ezeket próbáljuk belevinni a Disco Napbe is.

Kiadók:  Saját kiadású anyagaink várhatóak, a sajátkezű rögzítéseinkből. Mindemellett önmenedzselünk, amíg csak lehetséges. Még az is lehet, hogy a végén saját kiadót alapítunk, de az biztos, hogy mi mindent kiadunk magunkból.

Történet: Alapvetően egy kiterjedt baráti társaság tagjai vagyunk mindannyian, és mivel mindenkiben megvolt az indíttatás, hogy zenekarozzon, nagy szerencse, hogy jókor és jó helyen sodort minket össze a szél. Márti és Ildikó sokat győzködte egymást, hogy zenéljenek együtt valamilyen formában, aztán Ildikónak eszébe jutott, hogy Csóka Ági is benne lehetne egy ilyen őrületben, Pandi Ágit pedig Csóka Ági halászta le. Egy éve létezik a zenekar, de eleinte hónapokig kábé ugyanazt a három számot próbáltuk loopon, aztán szerencsére beindult az alkotó folyamat, aminek mindannyian rettentően örültünk. És bár személyesen nem ismertük mindannyian egymást, ez a folyamat az elmúlt pár hónapban igazi kis családdá kovácsolt minket, ami a meghitt veszekedéseket és a végtelen szeretetet is jelenti egyben.

Megjelenések: Eddig egy demo jött ki, de az megjárta már a Tilos Rádiót, 444-et, Keret blogot. Élőben pénteken jelenünk meg a Ladyfesten.

Küldetés: Egész egyszerűen zenekarként, és nem mint lánybandaként szeretnénk érvényesülni, minél jobb zenéket csinálni, és ha ezzel egyben megtapossuk kicsit a “minek a nő a kezébe gitár” sztereotípiát, az csak hab a tortán!

Jövőkép: ROAD TRIP MÁRTI LILA LADÁJÁVAL +  minél többet zenélni, kikristályosítani a hangzásunkat. Vannak kézzelfoghatóbb terveink is: hanganyagok, klip, koncertek, album, Felcsút körüli turné. Valószínű ezek menetrendjét az elkövetkezendő időszak fogja meghatározni, az utóbbi pár hétben nagyon felpörgött minden, ami szuper, de ősszel remélhetőleg egy nyugodtabb alkotó periódus következik.

Mellékprojektek: Ildikó és Márti másik projektje a stoner rockos Delta Waves, énekes Ági pihenőpályás zenekara a Lightning Field, valamint a Rock Band For Old Men vokalistájaként is operál, dobos Ági pedig a rövid életű, de kultikus Punikornis zenekar tagja volt korábban, emellett az elektronika felé is tervezi a nyitást egy dj cimborájával.

Szexepil: Csóka Ágin kívül mindenki viszonylag kezdő a saját hangszerén, Márti eredetileg dobos, Pandi Ági zongorát gyűrt korábban, Ildikó alapból klasszikus ének és billentyűs háttérrel rendelkezik. Együtt tanulunk és fejlődünk mindenki szeme láttára, ez azért elég szexi, nem?

Legnagyobb eredmény, elismerés:  az into the night a Tiloson debütált, és az élő adásba betelefonált egy ember, hogy ez micsoda, mert nagyon tetszett neki. Ez elég megható volt!


A Disco Nap Facebook-oldala.

A ladyfestes koncert eseményoldala.


a bemutatkozó dal into the night:


matrica
: Weszely Zsuzsa
profilkép: Kóczián Tamás 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

https://recorder.blog.hu/2018/07/05/magyarradar_disco_nap
Magyarradar – Disco Nap
süti beállítások módosítása