Nem tudom, hogy mi jó származik belőlem - Kelenføld albumpremier

2018.05.04. 10:11, RRRecorder

kelenfold.jpg

Egyszerű, hatásos indie rock és olyan dalszövegek, amik átélhető tapasztalatokat fogalmaznak meg kesernyés-vicces iróniával: ezek a Kelenføld legfőbb erényei. Repülőgépek című bemutatkozó albumuk itt hallható először.

A lemezről Balaton György gitáros-énekes mesélt a Recordernek: "Az album, főleg a számok szövegei az elmúlt 8-10 évem lenyomatai, viszont abszolút nem egyedi gondolatok/problémák, amiket megpróbálunk átadni a dalszövegekkel, hanem hétköznapi, sok embert foglalkoztató kérdések, sok ember által átélt helyzetek. Két példa: az emberek nagy részével előfordult már, hogy nem tudott aludni éjjel, mert a jövőjén aggódott (Nem lehet), vagy azon gondolkodott, hogy vajon hány éves korára fogja úgy érezni, hogy végre felnőtt (Pszichológus). Ezekről a témákról igyekeztem minél egyszerűbben és megfoghatóan írni.

kelenfold_300.jpgZeneileg az egyszerűségre próbáltunk törekedni, hosszú gitárszólók helyett inkább Fehér Tomi szólógitáros (tökéletesen összeállított) effect boardjának a lehetőségeit próbáltuk meg kihasználni, a dob és a basszus esetén pedig a minél feszesebb ritmusokra törekedtünk."

A Kelenføld 2017 elején alakult "valahol a Budapest-Baja-Nyíregyháza háromszögben", története azonban 2010-ig nyúlik vissza: Balaton György és Fehér Tamás már gimnáziumi zenekarokban is együtt játszottak. Mindketten Budapestre mentek továbbtanulni, és itt csatlakozott Nagy Sebestyén (basszusgitár, vokál) és Pass Dániel (dob). A számok már 2017 elején nagyjából készen voltak, így tavaly megjelentették a Pszichológus című bemutatkozó EP-t, majd az Október című single-t; mindkettő anyaga beépült a nagylemezbe, amit az érdi Nortyx stúdióban vettek fel, a felvételt és utómunkát Tóth Péter végezte.

A Kelenføld a Facebookon itt található. A lemezbemutató koncertet május 16-án tartják az A38 Tetőteraszon, részletek itt. A fotókat Császár Szabolcs készítette.

Címkék: premier kelenfold
https://recorder.blog.hu/2018/05/04/nem_tudom_hogy_mi_jo_szarmazik_belolem_kelenf_ld_albumpremier
Nem tudom, hogy mi jó származik belőlem - Kelenføld albumpremier
süti beállítások módosítása