Selfie a Nagyszínpad előtt: Antonia Vai.

2018.04.30. 21:00, Recorder.hu

nagyszinpad2018_selfie_antoniavai.png

FRISSÍTÉS> ANTONIA VAI BEJUTOTT A NAGY-SZÍN-PAD MÁJUS 11-EI DÖNTŐJÉBE, RÉSZLETEK ITT!

Május 2-től 5-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2018-as Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 11-ei döntőjébe. A Recorder – idén másodszor a program médiapartnereként – ebben a cikkben jelentette be az indulók névsorát és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. Íme a hetedik gyorsfénykép, készítette Antonia Vai, aki május 3-án, csütörtökön az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltél? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

Talán tavaly Brazíliában, amikor egy open-air klubban játszottam Sao Paulóban a dalaimat együtt DJ Phonique-kel egy majdnem tízezres közönségnek. Vagy amikor a Bohemian Betyars-szal énekeltem a Sziget Nagyszínpadán, miután ők megnyerték a Nagyszínpad versenyt két éve… Ezen kívül az A38 meg a Müpa színpada azok, ahol saját teltházas koncertet tartottam és meghatódtam attól, hogy mennyien vannak a közönségben. A legkisebb meg talán a Hotel Rivalban, Stockholmban, ahol alig fértünk fel a színpadra, és egyik dalban olyan stenkbe kerültem hogy mertem egy kis lépést tenni a közönség felé és éneklés közben leestem a színpadról.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Olyan gyorsan mennek a napok, hogy őszintén még nem kezdtünk rendesen próbálni! Először Stockbolmban játszottunk, utána egy hetet turnéztunk Lengyelországban, aztán szülinapom volt, és most hirtelen itt van a Nagyszínpad! Szóval repül az idő, de a koncertnap előtti napokon fogunk próbálni ezerrel, az már régóta le van fixálva. Ott azért megtoljuk! És attól, hogy fizikailag még nem próbáltuk össze a műsort, attól még felkészültünk és agyalok meg tervezem a dalokat régóta. The stakes are high! Nagyon fontos számomra ez a koncert.

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

Egy kis termünk van Újbudán, a dobosunk, Miki bérli. Úgy érzem, ott nyugodtan és kreatívan tudunk dolgozni, amíg meg nem érkezik esténként a melletünk lévő teremben próbáló metalzenekar. A falakon keresztül minden áthallatszik, ilyenkor mi is feltekerjük a volume-ot és olyan lesz a próba, mint egy zenei párbaj a két terem között.

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

Természetesen szeretnék bejutni a döntőbe, és remélem sokan szavazni fognak rám, mert szeretik azt, amit csinálok! De őszintén nem fogok semmi extra crazy trükköt kitalálni vagy vicces kampányt tolni… Hiszek abban, hogy elég a produkciónk önmagában. Ilyenkor, amikor verseny van és nagy a nyomás, olyan könnyen megkérdőjelezzük önmagunkat és ingadozik a hitünk abban, amit csinálunk... “Elég jó vagyok-e, kinek fog tetszeni, min kéne változtatni?” Én aktívan kikerülöm azt a szót, hogy “meggyőzni”, mert valahogy negatívnak hangzik nekem. Itt nem kell meggyőzni senkit, hanem meg kell mutatni hogy kik vagyunk és remélhetőleg tetszeni fog! Let the music speak for itself, you know?

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Mindkettő lesz. Berakjuk a saját kedvenceinket, meg a kihagyhatatlan közönségkedvenceket - ezen kívül meg véletlenül írtam egy teljesen új dalt két hete, ami most persze olyan közel áll a szívemhez, hogy muszáj volt azt is bevenni a játszandó dalok közé!

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Természetesen megéri anélkül is, ha nem gondolnám ezt, nem tartanék ott, ahol vagyok, hanem már rég rádióslágereket írnék, hogy gyorsan kikerüljek azokra a nagyszínpadokra (nevet). Sok éve csinálom ezt, mindíg megtartottam a művészetem függetlenségét, hihetetlen mennyiségű munkám van benne, hogy ebben a zenei környezetben az maradjak, aki. Ha elképzelem azt, hogy ennek az útnak a végén felmehetek egy nagyszínpadra több ezer ember előtt játszani, hogy ezt elérném anélkül, hogy eladtam volna a lelkem, akkor nagyon boldog lennék.

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

Haha, ez milyen kérdés! Hát statisztikailag 89% öröm, 11% szenvedés, és ezeket a számokat sok év kutatás után tudom igazolni, de a papírokat, amik bizonyítják, sajnos az íróasztalomon hagytam.

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

Hmmm, igazából, ha belegondolok, talán itt semmi sem a szerencse… Szóval ezek szerint minden rajtam múlik… Meg a drága közönségemen. Haha, jaj!!! Ilyenkor mondhatom, hogy “szavazzatok!”?

FRISSÍTÉS >> ANTONIA VAI AZ ELŐDÖNTŐBEN:

Antonia Vai május 3-án lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

Antonia Vai a Facebookon.

Antonia Vai a YouTube-on.

Antonia Vai az Instagramon.

Antonia Vai a Spotify-on.

Antonia Vai a Recorderen.

nagyszinpad2018_selfie_antoniavai_d.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2018/04/30/selfie_a_nagyszinpad_elott_antonia_vai
Selfie a Nagyszínpad előtt: Antonia Vai.
süti beállítások módosítása