Sok mindennek örülhetnek a Prince-rajongók

2018.04.24. 11:46, RRRecorder

prince_1.jpg

A Nothing Compares 2 U eredeti változata! Szeptemberben érkező album! Alapos diszkográfia!

Prince közismerten nem volt baráti viszonyban az internettel, úgyhogy nagy lépés volt, amikor tavaly felkerültek végre a stream oldalakra a lemezei; most pedig érkezett egy csomó minden más is. A legnagyobb figyelmet persze a Nothing Compares 2 U eredeti, 1984-es változata váltotta ki. A számot egy ennél jóval dúsabban hangszerelt verzióban 1985-ben, The Family nevű zenekarával jelentette meg, aztán közismert módon 1990-ben lett világsláger Sinéad O'Connor előadásában. Az 1984-es verzió megjelent digitálisan és 7" vinylen (normál és picture disc formában), valamint készült hozzá egy videó is, amin próbákon készült felvételeket vágtak hozzá.


Szeptemberben még több kiadatlan Prince-dal jön egy album formájában. A hagyaték kezelője, Troy Carter sokat nem akart elárulni a készülő lemezről, csak azt, hogy nagyjából egy időszakot fed majd le a válogatás, és hogy lesznek még meglepetések. Mint mondta, Prince mindent archivált, amit csinált, és amikor azt hiszik, hogy már nagyjából felmérték a hagyatékát, akkor mindig újabb kincsek kerülnek napvilágra.

MIT REJT MÉG AZ ARCHÍVUM? PRINCE VOLT ZENÉSZTÁRSA MESÉLT RÓLA A RECORDERNEK

Inkább az elkötelezett Prince-rajongók fognak örülni ennek a hivatalos online diszkográfiának, ami minden egyes Prince által kiadott vagy producerelt lemez részletes leírását tartalmazza, megnézhetők a hozzájuk tartozó hivatalos videók és eddig nem látott fotók, böngészhető a közreműködők névsora. Ráadásul tök jól is néz ki. Egy másik online projekt a Prince2Me, ahol rajongók oszthatják meg a világgal, mint jelentett nekik Prince. Lett egy hivatalos online bolt is. De még más interaktív dolgok is jönnek, egyelőre titkosak.

Kevésbé vidám hír, hogy az örökösök beperelték azt a kórházat, ahol Prince-t a halála előtt egy héttel kezelték. A vád szerint az orvosok nem diagnosztizálták és kezelték megfelelően a fájdalomcsillapító-túladagolást, és azáltal, hogy nem adtak a betegnek megfelelő felvilágosítást, hozzájárultak a későbbi, immár halálos túladagoláshoz. Beperelték a Walgreens patikahálózatot is, amelynek munkatársai "nem megfelelő okokból" adtak "narkotikus hatású, receptre felírt gyógyszereket", és ezek megfelelő használatáról nem tájékoztatták megfelelően.

SOKKOLÓ MENNYISÉGŰ GYÓGYSZERT TALÁLTAK PRINCE SZERVEZETÉBEN

Címkék: prince
https://recorder.blog.hu/2018/04/24/sok_mindennek_orulhetnek_a_prince-rajongok
Sok mindennek örülhetnek a Prince-rajongók
süti beállítások módosítása