Rendkívüli részletek kerültek napvilágra Prince haláláról

2018.03.27. 18:45, RRRecorder

Azt eddig is tudni lehetett, hogy gyógyszer-túladagolás okozta a halálát, de így is sokkoló, hogy mennyit találtak a szervezetében.

Az AP hozta nyilvánosságra a toxikológiai vizsgálat részleteit, amely szerint rendkívül magas volt Prince szervezetében a fentanil, vagyis "a heroinnál ötvenszer erősebb szintetikus opioid" koncentrációja. A hírügynökségnek nyilatkozó szakértők szerint az adatok alapján egyértelmű, hogy a halál oka a túladagolás volt. Prince vérében literenként 67,8 mikrogramm fentanilt találtak.

Vannak esetek, amikor literenként 3 mikrogramm is már végzetes lehet, ugyanakkor a szakértők szerint ebben az esetben nincs egyértelmű "halálos adag", hiszen a rendszeres fogyasztás hatására a szervezet hozzászokik az opioidokhoz, és "egy dózis, ami az egyik ember számára halálos lehet, a másik számára fájdalomcsillapítóként hat". Ugyanakkor a 67,8 mikrogramm még egy "krónikus fájdalmait fájdalomcsillapító tapaszokkal kezelő ember számára is rendkívül magas" koncentráció - nyilatkozta az AP-nek egy vezető szakértő. Az fentanilt Prince hasában, vérében és májában is megtalálták, ami arra utal, hogy a végzetes adatgt szájon át (tehát nem mondjuk tapaszokon keresztül) fogyasztotta, és az, hogy májába is eljutott, arra utal, hogy egy ideig ezután még életben volt.

TOM PETTY IS GYÓGYSZER-TÚLADAGOLÁSBA HALT BELE

Az AP szerint Prince házában rengeteg tablettát találtak, amelyeket szintén megvizsgáltak, és ezek is fentanilt és egyéb fájdalomcsillapító anyagokat tartalmaztak. Egyelőre nem tudni, hogy honnan szerezte be ezeket; a hatóságok még nem döntötték el, hogy halála ügyében lesz-e vádemelés.

NAGYINTERJÚ PRINCE EGYKORI BILLENTYŰSÉVEL

Címkék: prince
https://recorder.blog.hu/2018/03/27/rendkivuli_reszletek_kerultek_napvilagra_prince_halalarol
Rendkívüli részletek kerültek napvilágra Prince haláláról
süti beállítások módosítása