Selfie a Nagyszínpad előtt: Soulwave.

2018.04.24. 20:00, Recorder.hu

nagyszinpad2018_selfie_soulwave.jpg

Május 2-től 5-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2018-as Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 11-ei döntőjébe. A Recorder – idén másodszor a program médiapartnereként – ebben a cikkben jelentette be az indulók névsorát és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. Az első gyorsfényképet a Soulwave küldte vissza. A zenekar május 3-án, csütörtökön este az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?
A Budapest Park színpadja volt eddig a legjobb színpadi élményünk, de méretre talán a Campus Fesztivál nagyszínpadja volt a legnagyobb, amin játszottunk. A legkisebbet nem jegyeztük meg, vannak egész kicsi klubszínpadok, ahol minden centiméter fontos, ennek is van varázsa, de alapvetően a nagyobb fesztiválszínpadokat szeretjük.
 
2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?
Az első önálló klubturnénk egyben a próbatermünk is, hiszen itt egyből kapjuk a visszajelzést a közönségtől, a produkciónkkal kapcsolatban. De természetesen tartunk hagyományos próbákat is, igyekszünk a lehető legprofibban felkészülni a Nagyszínpadra.
 
3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?
Szombathelyen van a próbatermünk, azt szeretjük benne, hogy kicsi, zajos és a harmadik emeleten van, így a komfort teljes hiányában csak egymás társaságát és a zenélést élvezhetjük. Emellett a zenekar eszközeinek a lépcsőztetése külön edzéslehetőség, ahogy szokták mondani, teher alatt nő a pálma.
 
4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?
Igen, folyamatosan kampányolunk, Instagramon és Facebookon is buzdítunk mindenkit, hogy szavazzon ránk és jöjjön el az elődöntős koncertünkre. Ráadásul reményeink szerint a nagylemezünk megjelenése és a következő videoklipünk is plusz motivációt ad arra, hogy mellettünk tegyék le a voksukat az emberek.
 
5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok? 
A koncertprogramunk az eddigi legintenzívebb lesz mind zeneileg, mind látványban, van olyan dal, amit újrahangszereltünk, de az ismertebb számaink is mind "érkeznek" a bulira, egy nagyon sűrű 60 perc lesz, megígérjük.
 
6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri? 
A szakmaiság és a médiajelenlét miatt már bekerülni is megéri a Nagyszínpadba, megnyerni pedig természetesen azért éri meg, mert olyan színpadokon játszhatnánk, ahová mindig is szerettünk volna eljutni. Minket is olyan zenekarok inspiráltak, akik headlinerek voltak vagy jelenleg is azok a fesztiválokon, és ki akarjuk próbálni magunkat élesben, hogy mennyire áll jól a zenénknek a legnagyobb színpad.
 
7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?
Zenélni 100% öröm, a zenéléssel és a turnézással járó életformát pedig mentálisan és fizikálisan is meg kell tanulni kezelni és akkor 0% lesz a szenvedés.
 
8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?
Egy zenei versenyt megnyerni nem múlhat a szerencsén, az emberek produkciókat, zenei teljesítményt értékelnek, így minden csak a saját munkánkon és a közönség visszajelzésén múlik.
A Soulwave május 3-án lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

nagyszinpad2018_selfie_soulwave_d_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/04/24/selfie_a_nagyszinpad_elott_soulwave
Selfie a Nagyszínpad előtt: Soulwave.
süti beállítások módosítása