Szilárd visszatér a koncertezéshez – videópremier!

2018.03.25. 19:21, RRRecorder

szilard.jpg

Az évek óta nem koncertező Szilárd visszatér a színpadra, és három énekesnő Schoblocher Barbara, Galambos Dorina és Kiss Flóra is ott lesz vele. Kettejük megnézhető most egy új, élő videóban.

Rendkívül aktívak a Quimby-tagok egyéb zenekarai, projektjei: nemrég jött ki a Smokefish és A Kutya Vacsorája új lemezei, és most a billentyűs, Szilárd tesz nagy lépést: visszatér a koncertezéshez.

2002-es Halmazállapot című bemutatkozását több nagylemez és EP követte, legutóbb 2017 novemberében, a két önfeldolgozást és egy új dalt tartalmazó Zajsugár – viszont élőben már nagyon régen lépett fel szólóprodukciójával.

szilard_300.jpgEz most megváltozik: lett egy új formáció, ami április 26-án mutatkozik be a Kuplungban. Ebben három, külön-külön is jónevű énekesnő áll színpadra, akik már mind dolgoztak vele: Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Galambos Dorina (Mrs Columbo, River Of Lust, Yzzo) és Kiss Flóra (Flo).

Ebből a felállásból ad ízelítőt az alább bemutatott, élőben felvett videó, a 2015-ös Kanapé EP egyik dalából, a Várni Rádból, Galambos Dorinával és Schoblocher Barbarával. „Ezt, mint minden dalomat, zongorán írtam, így adta magát az ötlet, hogy úgy adjam elő, ahogy az megszületett. Sokan nyaggattak már azzal, hogy miért nem ülök le egy zongorához és miért nem azzal adom elő a dalaimat. Hát most tessék, íme!” – mondta a videóról Szilárd.

TOVÁBBI DALOK, KLIPEK SZILÁRDTÓL? ITT EGY HALOM!

A három énekesnőről pedig a következőket mesélte: „Galambos Dorina már évek óta mellettem van, sok dalt írtunk közösen, és ennél is többet adtunk elő együtt. Schoblocher Barbarát egy karácsonyi Quimby koncert előtt láttam először színpadon. A Blahalouisiana volt a vendég, én pedig mindig belehallgatok a vendég zenekarok műsorába. Azonnal belopta magát a szívembe, amint megláttam. Működött, és nem is akárhogy. 2015-ben énekelt velem először a Kanapé című EP-m anyagán és mostantól a koncertjeimen is sanszos, hogy találkozhat vele a közönség. Kiss Flóra is egy nagyon érdekes és egyedi hanggal megáldott énekesnő, akivel már két dalt is tető alá hoztunk közösen (Stay and wait, Fejemben kiabálsz), és nagyon örülök, hogy időnként el tudom csábítani egy-egy közös munka okán.”

Rajtuk kívül Szilárd zenekarában Bátor Bence (dob), Gudics Martin (basszusgitár) és Tóth Ádám (gitár) játszik majd. A visszatérő koncertet tehát április 26–án, csütörtökön tartják a Kuplungban, részletek ittSzilárd honlapja itt, Facebook-profilja itt található. A videót sinco készítette.

Címkék: premier szilárd
https://recorder.blog.hu/2018/03/25/szilard_visszater_a_koncertezeshez_videopremier
Szilárd visszatér a koncertezéshez – videópremier!
süti beállítások módosítása