Figyeljünk a hangokra - Somló Dávid hétfő este, Dorota március 30-án

2018.03.12. 15:40, RRRecorder

somlo_david.jpg

Somló Dávid Listening Club című performansz-sorozatának második estjét, valamint az egyik legkülönlegesebb magyar zenekar, a Dorota ritka fellépését ajánljuk.

Somló Dávid interdiszciplináris művész és gitáros februárban indította három eseményből álló Listening Club sorozatát. Ezek különleges hangperformanszok, ami nagyjából azt jelenti, hogy egy amúgy üres térben, a próbateremként működő Trafó Stúdióban lassan változó fényekkel és "talált és kreált hangokkal" épít fel egy környezetet avagy történetet. A leírás szerint a dramaturgia filmszerűen vezeti a hallgatókat, de ettől még mindenki más történetet hallhat bele, ugyanakkor "az egyes jelenlevők figyelmének összeadódása egy intenzív közös teret teremt." Mindez március 12-én, hétfőn 19 órától, a kezdés pontos, a helyek száma limitált, jegyvásárlás itt. A harmadik ilyen performansz április 23-án lesz, szintén a Trafó Stúdióban.

Másfelől pedig a Dorota, amiben Somló Dávid gitáron játszik, Makkai Dániel basszusgitáron és Porteleki Áron dobon, "hosszú hallgatás után, hosszú hallgatás előtt" fellép Budapesten; az előbbi hallgatás két év, utóbbi időtartama ismeretlen. A létező és nem létező nép- és rituális zenéket, a szabad improvizációt, az art rockot különféle arányokban és módszerekkel keverő zenekar 2011-ben adta ki első, nagyszerű lemezét, aztán 2015-ben egy tripla lemezzel állt elő, amihez ráadásul egy különleges interaktív honlap is készült. Arról, hogyan született a Frik egy afrikai átverős e-mailből, itt írtunk Magyarradar rovatunkban. A ritka koncert a PrePost Records, illetve a kísérleti zenei koncerteket szervező Pap Dávid Tamás támogató buliján lesz, 12z, Peter Problem, Deus Ex és egy Jazzaj hang-mozgás workshop, továbbá DJ-zés mellett. Mindez március 30-án a Három Hollóban, részletek itt.

 

Címkék: dorota somló dávid
https://recorder.blog.hu/2018/03/12/figyeljunk_a_hangokra_somlo_david_hetfo_este_dorota_marcius_30-an
Figyeljünk a hangokra - Somló Dávid hétfő este, Dorota március 30-án
süti beállítások módosítása