Massive Attack-koncert is lesz a nyáron Budapesten, szuper előzenekarral: Young Fathers

2018.01.24. 17:41, rerecorder

massive_attack.jpg

2018. június 23-án Massive Attack-koncert lesz a Budapest Sportarénában, az előzenekar pedig a szintén kiváló és élőben is lehengerlő skót hiphopsoulrockzenekar, a Young Fathers!

A már eddig is szokatlanul khm, masszív 2018-os magyarországi koncertfelhozatal tovább erősödött a mai bejelentéssel, hiszen a Massive Attack a kilencvenes-kétezres évek egyik legfontosabb tánczenei formációja és velük már lemezen is kollaboráló Young Fathers pedig az elmúlt évek egyik legjelentősebb európai hiphopzenekara. 

A Massive Attack a kilencvenes években a triphop műfaj egyik vezető előadójának számított (a korábbi Massive Attack-tag Trickyvel és a hozzájuk hasonlóan bristoli Portisheaddel együtt), noha lemezei meglehetősen eltértek egymástól. Az 1991-es Blue Lines című debütálás az évtized egyik csúcsprodukciója, hiphopot, dubot, reggae-t, soult, elektronikus zenét ötvözött meditáló tempóban, tulajdonképpen a triphop-hangzás megteremtője. Az 1994-es Protection a műfaj szintén klasszikus, már kimódoltabb mesterműve, az 1998-as Mezzanine pedig már egy zaklatott továbblépés a zsánerből, sötét elektro-rockkal és absztraktabb megoldásokkal.

A zenekar a 2000-es években is a maga lassú tempójában volt aktív, és ugyan már kevésbé határozta meg a kortárs megszólalásokat, de jelentős formáció maradt. Legutóbbi nagylemezük a 2010-es Heligoland; ebben az évben jártak utoljára Magyarországon, a Volton. Állítólag dolgoznak a folytatáson, sőt, bizonyos tervek szerint az már tavaly megjelent volna, nem kizárt, hogy a mostani turné kezdetéig meg is fog, EP-jük pedig tavaly jelent meg Ritual Spirit címmel (plusz pár további dal), ezen a laza kollektíva kötelékéből 1994-ben kivált Tricky is közreműködött.

Na meg a Young Fathers is, akik eddig két lemezzel bizonyították, hogy az aktuális fősodortól eltérő hiphop egyik legjobbjai jelenleg, az új lemezük pedig március 8-án érkezik.

A koncert Facebook-eseményoldala itt van; jegyeket január 25-től lehet kapni, 7,990 - 17,990 forintos árakon.

https://recorder.blog.hu/2018/01/24/massive_attack-koncert_is_lesz_a_nyaron_budapesten_szuper_elozenekarral_young_fathers
Massive Attack-koncert is lesz a nyáron Budapesten, szuper előzenekarral: Young Fathers
süti beállítások módosítása