A U2 animációval, Timberlake zavaros disztópiával harcol a fasizmus ellen

2018.01.19. 09:47, RRRecorder

u2_get_out.jpg

Majdnem egyszerre jött ki két politizáló klip, a U2 nyert - bár Justin Timberlake videója is jól néz ki, csak éppen...

A U2 az izraeli Brokan Fingaz kollektívával készíttetett klipet a Get Out Of Your Own Way című számhoz (korábban ők csinálták az American Soul szövegvideóját). A teljesen analóg módszerekkel, papírkivágásos animációs technikával készült klip tele van direkt politikai utalással (Donald Trump, fal, vízbe fulladt menekült gyerek, Klu Klux Klan felvonulások - és a mindennapi életben teljesen elfogadottan mozgó, beöltözött klántagok), valamint közvetettebb, inkább a világ nem túl rózsás hangulatát illusztráló elemekkel.

Mint nemrég írtuk, Justin Timberlake hamarosan visszatér az ijesztgetésből country-nak beállított, valójában nem country lemezével, amiről négy videót is kihoz gyors egymásutánban. Előző cikkünkben ott volt a Filthy, most pedig itt a Supplies, aminek a Neptunes volt a producere (Pharrell fel is tűnik a videóban). A klip egymással lazán  / nem összefüggő "disztopikus" jelenetekből áll, amik a feminizmustól a pénzimádaton át a fehérek-feketék problémáiig rengeteg mindent érintenek. És ugyanúgy, ahogy a Filthy-vel, ezzel sem bánt kesztyűs kézzel a kritika.

A szám "zombi apukáknak szóló újramelegített trapnek tűnik", a videó pedig hashtagek-vadász "üres karikatúrává silányítja az értelmes tiltakozást" - így a Pitchfork. "Legalább 37 ok, ami miatt a videó szégyenletes" - ezek felsorolását ígéri a New Statesman cikke, ami szerint Timberlake úgy állítja itt be magát, hogy "ő az egyetlen, férfi, aki érti a feminizmust"; ráadásul "a zombi apokalipszis soha nem tűnt ilyen kevéssé szexinek", mint itt. A Kendrick Lamar-féle HUMBLE.-lel mennybe ment Dave Meyers rendezte, és azt azért meg kell adni, hogy elég látványos lett.

.

Címkék: justin timberlake u2
https://recorder.blog.hu/2018/01/19/a_u2_animacioval_timberlake_zavaros_disztopiaval_harcol_a_fasizmus_ellen
A U2 animációval, Timberlake zavaros disztópiával harcol a fasizmus ellen
süti beállítások módosítása