Több órányi korai Nirvana-demó került fel a YouTube-ra

2018.01.10. 11:55, RRRecorder

nirvana_kazetta.jpg

A legelső stúdiófelvételektől a Nevermind demóiig. Kurt Cobain adta a kazettákat egy barátjának.

A Bleach és a Nevermind albumokon megjelent és más számok nyers, korai verzióit tartalmazó négy kazetta anyagát töltötte fel a YouTube-ra John Purkey, aki a kezdetektől fogva követte a Nirvana pályáját. Köztük van a zenekar legelső stúdiódemója, amin Dale Crover (Melvins) dobol; egy másikon a Dave Grohl előtti dobos, Chad Channing hallható.

NAGY CIKKÜNK A NEVERMINDRÓL

Mint a Spin megjegyzi, a demófelvételek közül a Kurt Cobain halála óta megjelent különféle válogatásokon, esetleg bootleg kiadányokon már elég sok megjelent; de így egyben, az eredeti kazetták csonkítatlan felvételeit eddig még nem lehetett hallani. (A számcímeket a kommentek között kell keresni.)

Érdekes a kísérő videó is, amiben John Purkey arról beszél, hogyan őrizte a kazettákat 1988-tól máig. Nem is az a lényeg, hogy egy fémdobozba rejtett másik fémdobozban, és hogy még a legjobb barátai közül is csak kevésnek mutatta meg őket, és egyszer egy monszun majdnem megrongálta az egyik felvételt - hanem az a szinte már paranoiába hajló aggódás, amit akkor érez az ember, ha rettenetesen értékes rocktörténeti ritkaság van a birtokában.

FOTÓK A NIRVANA BUDAPESTI KONCERTJÉRŐL, 1989-BŐL? IGEN, ITT VANNAK!



 

 

 

Címkék: nirvana kurt cobain
https://recorder.blog.hu/2018/01/10/tobb_oranyi_korai_nirvana-demo_kerult_fel_a_youtube-ra
Több órányi korai Nirvana-demó került fel a YouTube-ra
süti beállítások módosítása