Utcán élt a 76 éves énekesnő, egy 22 éves hajléktalan meggyilkolta

2018.01.04. 18:36, RRRecorder

betty_willis.jpg

Betty Willis a hatvanas években zenei legendákkal dolgozott együtt, de nem lett sikeres.

A rövidke énekesi karrier után postán dolgozott, majd idős korában került az utcára Betty Jane Willis, akit újévkor gyilkolt meg egy másik hajléktalan a kaliforniai Santa Ana város egy bevásárlóközpontjának parkolójában. A 22 éves férfi meg akarta erőszakolni az utcán alvó nőt, majd amikor az segítségért kiáltozott, előbb a fejét ütötte, majd fojtogatta, hogy elhallgasson. Így találtak rájuk a rendőrök, akik Betty Willist már a helyszínen holtnak nyilvánították. Az elkövetőre életfogytiglani börtönbütetés várhat.

Betty Willis a hatvanas évek elején próbálkozott doo wop, soul stílusokban, de csak néhány kislemez felvételéig jutott, amik visszhangtalanok maradtak. Pedig az egyik felvételeit Leon Russell sikergyáros producer felügyelte, egy másik pedig Phil Spector kiadójánál jelent meg. Egyes szakértők szerint a Brian Wilson produceri vezetésével felvett Rachel and the Revolvers: The Revo-Lution című kislemezen is ő a - meg nem nevezett - énekesnő. Egy ismerőse egy részletes, megemlékező Facebook bejegyzésben viszont azt írja, hogy ez tévedés. (Ebből a posztból származik a fenti kép is.)

Azt nem mondhatjuk, hogy később felfedezték volna, de néhány válogatásra azért felkerültek az említett kislemezek, illetve az egyik nemrég 450 euróért cserélt gazdát a Discogson. Alább az a dala, ami egy deep soul oldal szerint az igazi mestermű a rövidke életműből:

Címkék: betty willis
https://recorder.blog.hu/2018/01/04/utcan_elt_a_76_eves_enekesno_egy_22_eves_hajlektalan_meggyilkolta
Utcán élt a 76 éves énekesnő, egy 22 éves hajléktalan meggyilkolta
süti beállítások módosítása