Legalább karácsonykor tegyük félre a politikát!

2017.12.21. 16:56, RRRecorder

colbert_rtj.jpg

Stephen Colbert ezzel az üzenettel énekelt volna karácsonyi dalt, de vesztére a Run The Jewels tagjait hívta meg hozzá. Úgyhogy jól megkapja a magáét Trump! Az RTJ amúgy saját klippel is kijött.

Stephen Colbert műsorvezető-komikus (és majdnem budapesti hídnévadó) tavaly már meghívta a Run The Jewelst egy halloweeni dalolásra, és a mostani karácsonyi is hasonlóképpen sült el. A műsorvezető egy retrós, nagyon karácsonyi dalnak hangzó dalt énekelne - csodás címe van: Jingle Jingle (Santa Party) -, de persze ha ott van az RTJ, akkor nem lehet félretenni a politikát. "Kézbe a téglát, le a tojáslikőrt / Az országot egy - sípolás - narancsszínű bohóc irányítja" - kezdi El-P, és előkerül a rasszizmus ("a fehér gyerek ajándékot kapnak, a feketét bilincset"), Észak-Korea és az atomháború fenyegetése, a környezetszennyezés és a drone-ok is. Ahogy a dolgok elfajulnak, a Mikulást elrabolják és lebitchezik, és a manók felszabadítását követelik. Csuda móka az egész! Bár szerintünk lehetséges, hogy Stephen Colbert nem is lepődött meg, hanem így tervezték az egészet.


Nemrég saját videóval is kijött a Run The Jewels, a tavaly karácsonykor letölthetővé tett harmadik lemez - kritikánk itt - egyik legjobb számához, amit egy sokat sejtető, visszaszámolós kampány vezetett fel a honlapon, ahol felhívható telefonszám is van. A videóban meteoreső, óriáspók és UFO fenyegeti New Yorkot, úgyhogy szegény RTJ-t az üresen tátongó Madison Square Garden fogadja, amikor nagyon lelkesen visszamennének a ráadásra. A legjobb rész a legvége, amikor az UFO-val szembesülve mi mást tennének: rágyújtanak egy hatalmas jointra.


Aki pedig a Stephen Colbert-videóban többször említett halloweenes mókát nézné, annak itt van ez is:

https://recorder.blog.hu/2017/12/21/legalabb_karacsonykor_tegyuk_felre_a_politikat
Legalább karácsonykor tegyük félre a politikát!
süti beállítások módosítása