Trópusi és kozmikus - nyerj Chillum Trio-vinylt!

2017.12.20. 13:56, RRRecorder

chillum_trio_cover_crop.jpg

Még mindig jönnek nagyszerű új magyar kiadványok: itt a Gilles Peterson által is elismert, egyszemélyes Chillum Trio új EP-je, egy űrbéli break-diszkóval és egy mély afro-house-zal. Egy szerencsés olvasónk megnyerheti vinylen.

A 2002-ben tényleg triónak indult, már jó ideje Szekeres Géza egyszemélyes projektjeként működő Chillum Trio 2014-ben járhatott Havannában Gilles Peterson projektje keretében - itt részletesen mesélt a Recordernek élményeiről -, de nemcsak a latinos elektronika a specialitása. Nagyszerű új EP-je két hosszan kibomló számot tartalmaz, amikre ugyanúgy rá lehet mondani, hogy "trópusi", mint hogy "kozmikus"; az első diszkósabb, de egyben broken beates, a másik pedig mondjuk afro-house. A Cosmotropica a Budabeats kiadó gondozásában jelent meg digitálisan és 12" vinylen - utóbbit lehet alább megnyerni.

chillum_trio_300.jpgAz EP születéséről Szekeres Géza így mesélt a Recordernek: "Tavasszal kezdtünk el beszélgetni a Budabeatsszel, hogy hozzuk ki az egyik Ebo Taylor-remixem egy 12”-es maxin, és kíváncsiak voltak a fiúk, hogy mi lenne még, amit mellérakhatnánk. Előtúrtam pár, a fiókban pihentetett groove kezdeményt, amiből kettőre le is csaptak a skacok. Több körben iterálgattunk az anyagon, végül megszületett két hosszabb trekk.

Az első, a Eyes Closed Ears Open egy két részből álló, space-esebb, diszkóbrékesebb etűd, melynek refrénjét végül Annamari Ligosztajeva énekelte fel. A második szám, a Palmdrop meg egy hosszú lére eresztett afro-tropical house, melyet Méhes Marci barátom támogatott meg Hang drummal és cajonnal.

A masteringet (a többek között Daft Punkot is keverő) Rob Small csinálta Leedsben. Míg nyomták a tesztpédányokat, nekieshettünk a borítónak. Ebben Hitka Viki volt óriási segítségemre. A legdurvább flash az volt, hogy miután meghallgatta a számokat, dettó ugyanazt a képi világot vázolta fel, mint ami a fejemben volt. Végül a lemezen lévő szövegezésben Dan Nolan barátom is segített, szóval nagyon sokan adták önzetlenül a segítségüket, és így egy egyedi dolog szültehetett. Ja, és egyébként az eredetileg elképzelt Ebo Taylor végül át is kerül egy következő, jövő évi megjelenésre."

A lemezbemutató buli december 28-án lesz a Központban, Chillum Trio live act mellett a következő DJ-kkel: Akos V, Bodoo, Cyborg Templar, Dj Gandharva, DJ Keyser, Sazabio, Von Yodi. Részletek itt.

Ez tehát az EP, alatta pedig a nyereményjáték tudnivalói következnek.

Szóval ha tetszett, tiéd lehet egy vinyl a Budabeats jóvoltából. A következőket kell tenned:

- megnyomni a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolni a Recorder, a Chillum Trio és a Budabeats Facebook-oldalát ÉS

- küldeni egy emailt Chillum Trio tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- várni, hogy kisorsoljunk.

A nyertest december 22-én, pénteken délben sorsoljuk ki.

https://recorder.blog.hu/2017/12/20/tropusi_es_kozmikus_nyerj_chillum_trio-vinylt
Trópusi és kozmikus - nyerj Chillum Trio-vinylt!
süti beállítások módosítása