Mégis az égre néz - Manoya klippremier

2017.12.13. 13:49, RRRecorder

manoya_sajto.jpg

"Hisz a lógatott fej nehéz". Itt az első magyar nyelvű Manoya-dal, a rendíthetetlenségről szóló, felemelő Mégis. Itt a Recorderen látható először a hozzá készült videó.

Manoya, vagyis Hodosi Enikő ezen a néven egészen más zenét játszik, mint amivel az ország a Neo zenekarban megismerte: finom hangszerelésű, spirituális töltetű dalokat ír és énekel. Hundred Arms című első nagylemeze még 2012-ben jelent meg, aztán egy tavalyi, itt a Recorderen debütált EP vezette fel a végül idén tavasszal megjelent, Against All Odds & Against None című nagylemezt.

manoya_cover_300.jpgAz ennek CD-változatán hallható egyik, akusztikus hangszerelésű bónusz dal, az Against All Odds készült most el új, zenekari verzióban, ráadásul magyar nyelven, elsőként a Manoya-számok között. Hodosi Enikő ezt mondta a szám születéséről: „Az új lemez készítésekor valami meglepetésen törtem a fejem. Ebből lett az egy este alatt megírt 12 versszak, amit persze később finomítgattam még, de a 90%-a könnyedén bújt elő, és én erre vártam régóta. Így született meg az első magyar nyelvű Manoya-dal a manapság oly nélkülözhetetlen kitartásról, egyhegyűségről, rendíthetetlenségről, és arról, hogy mindezen tulajdonságokat, és magát a tiszta, nemes lelkű embert is megpróbálja, de meg is jutalmazza a Sors. Régóta szerettem volna magyar nyelvű dalt írni, de nem erőlködtem rajta, az angol szövegek pedig automatikusan jöttek eddig, és ez nekem elég is volt, hiszen magyar nyelvű feldolgozásokkal is kiélhettem a nyelvünk iránti tiszteletem és csodálatom."

A LEGSPIRITUÁLISABB DALOK MANOYA SZERINT

A számhoz készült, Pátzay Ádám által rendezett videóban látható a zenekar (Hodosi Enikő mellett Csizmás András - Moog; Kiss Árpád - zongora; Oravecz Péter - elektromos gitár, Kovácsovics Dávid - akusztikus gitár, Szabó Sipos Ágoston - dob), valamint néhány egyszerű, szimbolikus jelentésű vágókép, amiket Enikő egy babakocsiba szerelt kamerával vett fel.

Manoya a Facebookon itt található.

 


A tavasszal megjelent nagylemez:

A dal és a videó zenélős része az Origo Stúdióban készült, Cserny "Bogi" Kálmán vette fel és keverte. A fenti fotót Kovácsovics Júlia készítette.

https://recorder.blog.hu/2017/12/13/manoya_klippremier
Mégis az égre néz - Manoya klippremier
süti beállítások módosítása