Dalpremier! Meg Egy Cukorka: Sötét lett

2017.12.11. 20:00, rerecorder

0526_megegycukorka_gmk_2-01-01-01.jpeg

Az egy éve feltűnt Meg Egy Cukorka a tavaszi Zsákutcák kislemez után még az év vége előtt két új dallal jelentkezik, az első, a Sötét lett továbbra is a brit gitárpop hatását viseli magán, ez most egy henyébb szerzemény, a Libertines-Catfish And The Bottlemen nyomvonalán.

meg_egy_cukorka.jpgOktóberben két dalt rögzített a zenekar Szegeden, a Miracle Sound stúdióban. A felvétel vezető Szabó Szebásztian így emlékezett a közös munkára: „A menedzserem küldte át a zenekar egy korábbi felvételét, ami remekül megjelenítette, hogy mi fog történni a stúdióba. A Sötét lett című dal hangulata olyannyira magával ragadott, hogy napokig dúdoltam magamban a refrén dallamát. Az a borongós keseröröm. Az ember gyorsan tud azonosulni vele. Azt gondoltam, hogy ez el van találva. Nagyon sokat tudnék mesélni arról a napról, de egy dolog nagyon megmaradt bennem: a szenvedély, ahogy a "gyerekek" eljátszották a dalt. Amikor Barna énekelt, egy picit meghalt, aztán visszajött és még kétszer meghalt a felvétel alatt. Ez egy igen emlékezetes élmény volt.”

A zenekar frontembere, Hárs Barna büszkén mesélt az albumborítóról: „Felkértem egy akkor még idegen fényképész lányt, Izát (Nagy Iza, @meduzaiz), akit instán követek a képei miatt, hogy hallgassa meg a Sötét Lett demóját és mondja meg, hogy tud-e ehhez valamit készíteni. Teljesen szabad kezet adtam neki, mindenféle kapaszkodók nélkül, hogy ne befolyásoljam az asszociációit. Iza azt mondta, hogy a dalnak az atmoszféráját próbálta meg vizuálisan megjeleníteni. Szerintem sikerült. Hamarosan kiadjuk a másik felvételt, ennek is Iza csinálta a borítóját és mind a dal érzésvilága, mind a borítója a Sötét Lett folytatásaként értelmezhető.”

img_9341-01.jpeg

„Csak hadd lássam még egyszer, azt hogy élsz.” Ha valakivel eldurvul egy veszekedés, sokszor az adott emberrel való kapcsolatom végeként élem meg. Egyszerűen összeroppan bennem valami és előre gyászolom az adott személyt. Mint a gyásznál, előjönnek a szép emlékek, amitől egy még sötétebb helyre kerülök. Ekkor szokott a dalból kiemelt idézet eszembe jutni. Nem kívánok mást ilyenkor csak, hogy vigyorogjak azzal, akivel összevesztem. Ezért szeretem Barna szövegeit, hiszen őszintén, lényegre törően fogalmazza meg mind azon dolgokat, amiket félünk kimondani. Elvégre egy veszekedés után nem azt mutatjuk, hogy mennyire hiányzik a másik. Sőt, vagyunk annyira hülyék, hogy higgyünk annak, aki a tükörből visszatekint” – mesélt Mihályi Dávid, arról hogy mit jelent számára a dal.

és akkor a rádióbarát, elsőre fülbemászó új dal: 

és Spotifyon is: 


Meg egy cukorka
 Facebook-oldal 

https://recorder.blog.hu/2017/12/11/dalpremier_meg_egy_cukorka_sotet_lett
Dalpremier! Meg Egy Cukorka: Sötét lett
süti beállítások módosítása