Albumpremier! Jazzékiel: Jazzékiel On Orfű

2017.11.15. 14:00, rerecorder

event_vid.jpg

A Jazzékiel utoljára tavaly decemberben jelentkezett egy EP-vel (Belle Époque), az aktív koncertezéshez két éve visszatért zenekar most pedig egy élő dokumentációval jelentkezik. A Jazzékiel On Orfű című koncertlemezen öt évnyi fesztiválfellépésből válogatva összegez a társaság. „Szerettük volna, ha az első koncertlemezünk a fésületlenebb, koszosabb arcunkat mutatja” – mondják a Klinik gondozásában megjelenő új albumról, amelyet kedvenc nyári fesztiváljuknak dedikálnak. A koncertlemez-bemutató koncertet december 15-én tartják a budapesti Akváriumban, ahol a Jazzékiel első alkalommal lép fel – iamyank Atreyus’s Horse nevű vadonatúj ambient projektje és az új felállással érkező Beat Dis társaságában

foto.jpgAlig két éve, hogy megjelent a Jazzékiel sötét tónusú visszatérő lemeze, a Másokat szeretni. Azóta, a zenekartól szokatlan tempóban megjelentették harmadik nagylemezük remixváltozatát (Másokat_REMIXEK), egy „B-oldalas” dalokat tartalmazó EP-t (Belle Époque), és a Müpában nagyszabású koncertet adtak a banda tizenöt éves születésnapja alkalmából. Most ismét új kiadvánnyal jelentkeznek: negyedik sorlemezüket megelőzően egy koncertlemezre válogattak ki tizenhárom dalt a Fishing on Orfűn rögzített felvételekből. A fesztivál mindig különleges helyet foglalt el a Jazzékiel életében: a két éve véget ért nagyobb zenekari szünet alatt is Orfű volt az egyetlen hely, ahol évente egy koncertet adtak a leállás ellenére is. Ezért kézenfekvő volt, hogy első koncertlemezükre a 2012 és 2017 közötti öt év öt orfűi Jazzékiel-bulijáról válogassák ki a legjobb dalokat, amelyek keverését Kálocz Tamás, a fesztivál egyik főszervezője végezte.

A dalok kiválasztásakor szempont volt, hogy a lemez a zenekar koszosabb, fésületlenebb arcát mutassa. Erről Jakab Péter frontember így mesélt: „Be volt ragadva egy terv a csőbe: szerettük volna kiadni DVD-n és audio formátumban a tavalyi müpás, 15 éves koncertet. Aztán ez különböző okokból elnapolódott egy időre. Többek között azért is talán, mert bár az egy csodás esemény volt, de mégsem feltétlenül tükrözi a zenekarnak azt arcát, amit az első ilyen jellegű kiadványon szokás, de legalábbis illik megmutatni. Hiszen az egy minden szempontból precíz és fegyelmezett előadás volt, mi pedig általában sokkal kaotikusabban szoktunk egy koncerten játszani. Amikor aztán felkerült a Fishing archívum a netre, akkor rögtön összeállt a kép. Nagyon megtetszett ahogy szólt a 2016-os felvételünk, amit Kálocz Tomi kevert. Azonnal ráírtam, hogy lenne egy ilyen ötletünk, mármint, hogy szeretnénk egy koncertlemezt kiadni az általuk rögzített anyagokból. Nem zárkózott el tőle, pedig sokkal komolyabb munka lett belőle a végén, mint ahogy azt az elején gondoltam volna. Szóval tök örülök, hogy ezek a felvételek alkotják az első hivatalos koncertlemezünket.”

event_vid_2.jpg


A Jazzékiel on Orfű koncertlemez-bemutató koncertjét a fővárosi Akvárium Klubban tartják, a zenekar vendége lesz a lemezen is közreműködő Hajba Áron (a banda korábbi gitárosa) és Mohácsi Mátyás (basszusgitár). Történetük során először lépnek fel itt, ezért nagyszabású, látványos bulival készülnek. A Klinik gondozásában megjelent Jazzékiel on Orfű koncertlemez már elérhető a zenekar Bandcamp-oldalán, majd november 22-től az online zeneáruházakban is; fizikai példányban a fővárosi alternatív zeneboltokban, valamint a koncert napján a helyszínen szerezhető be.

a Jazzékiel tehát december 15-én, az Akváriumban mutatja be a lemezt (vendégek: iamyank, Beat Dis), Facebook-eseményoldal


és akkor a Jazzékiel On Orfű koncertlemez: 


zenekari koncertfotó:
Zsiga Pál
lemezfotó, illetve Jakab Peti háta
: Kósa Péter

Jazzékiel Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/11/15/albumpremier_jazzekiel_jazzekiel_on_orfu
Albumpremier! Jazzékiel: Jazzékiel On Orfű
süti beállítások módosítása