Jó hangulatot hoz - The Bluebay Foxes EP-premier

2017.10.17. 15:00, RRRecorder

bbf4.jpg

A közönség nyomásának engedve elkészítette első, háromszámos EP-jét a fülbemászó indie rockot játszó The Bluebay Foxes. Itt hallgatható meg először.

A 2015 végén alakult The Bluebay Foxes itt a Recorderen mutatkozott be, klipjüket és élő videójukat is premiereztük. Természetes volt tehát, hogy az első EP, a Waste is itt a Recorderen legyen először meghallgatható.

Az EP-t, valamint három számát külön-külön a zenekar szavaival mutatjuk be: "Már sokan bíztattak, hogy vegyünk fel minél több számot, és most éreztük mi is azt, hogy itt az ideje, hogy kihozzuk az első több számos egybefüggő zenei anyagunkat. Ez lett a Waste EP. Három olyan számot választottunk, amik jól működnek együtt, és jó hangulatot hoznak. A célunk az volt, hogy ha valaki leül meghallgatni ezt az anyagot, akkor egy összefüggő zenei élményben lehessen része, amellett, hogy egyfajta képet is kapjon a zenekarunkról, és hogy hol tartunk most. Az EP érdekessége még, hogy tartalmazza a legrégebbi és a legfrissebben megirt dalunkat is."

Waste On You: A legújabb számunk, egy új színe és iránya a zenekarnak. Ebben a dalban érezzük mindannyian, hogy tényleges lenyomata annak, ahol most tartunk, így ez után kapta a címét az EP.

Anymore: A Live Sessionünkből lehet ismerős, de míg ott egy félakusztikus leegyszerűsített változatot rögzítettünk, most az eredeti formában vettük fel.

Nighttime: Az a dal, ami talán egy sötétebb hangulatot és lírai képeket hordoz. Ez lett az EP-hez készített vizuális anyagok ihletője, amiknek kivitelezésében Novák Márton volt segítségünkre. Ez volt az első szám, amit megírtunk közösen, így zenei stílusunk kezdeti irányadója is.

A Bluebay Foxes a Facebookon itt található. Legközelebb október 21-én lépnek fel a Kuplungban az Esti Kornél előtt, részletek itt.


A lemez születésének technikai részéről ezt mondták: "Az EP-t az Origo Studioban vettük fel, és a felvételek során, mint már a single-öknél és a live sessionnél is, Puha Szabolcs hangmérnökkel dolgoztunk együtt. A dalok kezdeti producerálásban segített még Szabó Tamás "Tonyo", valamint az énekfelvételnél Schoblocher Barbara. Nagyon köszönjük mindannyiuknak."

https://recorder.blog.hu/2017/10/17/jo_hangulatot_hoz_the_bluebay_foxes_ep-premier
Jó hangulatot hoz - The Bluebay Foxes EP-premier
süti beállítások módosítása