Trágyában szaladgálnak a sztárok

2017.10.05. 18:17, RRRecorder

 jessie_j_rose.jpg

Két videó is megjelent mostanában, amiken egy-egy, a pályájának új szakaszát megnyitni kívánó sztár, Miley Cyrus, illetve Jessie J búzamezőn definálja, hogy ki is ő most (nem az, aki volt!). A Noisey pedig a zenei újságírás új korszakát indította el a jelenséget feldolgozó cikkben.

A búzamező mint kronotoposz nem új jelenség - a cikk is felhívja a figyelmet Rihanna We Found Love klipjére, aminek ugyan csak egy része játszódik búzamezőn, viszont annak idején bejárta a hír a világsajtót, hogy a föld tulajdonosa, aki engedélyt adott a forgatásra, Rihanna öltözékének túlzottan hiányos voltára hivatkozva visszavonta ezt. És ezen kívül is rengeteg klip- és egyéb filmművészeti alkotásban láttuk már. 

RIHANNA? ITT VAN A LEGJOBB TÍZ SZÁMA, SZERINTÜNK

No de hogy is áll a dolog a búzamezővel - nem mint szimbólummal, hanem mint a valóságban létező dologgal? Ennek járt utána a Noisey szerzője, azokat megkérdezve, akik a legjobban ismerik a búzamezőt: a földműveseket.

Az eredmény sokkoló. A valóságban igazándiból tökre nem lenne jó búzamezőn szaladgálni, több okból is: 1. trágya, 2. a búza tapizása viszketést, allergiás reakciókat okoz, 3. tele van póznákkal és drótokkal. Ugyanakkor megértik, hogy a búzamező 1. szép, 2. alkalmas arra, hogy például a szabadságot szimbolizálja. Az egyik megszólaló igen építő javaslattal is él: mezőn szaladgáláshoz a bokáig érő fűvel teli mező a legalkalmasabb helyszín.

Lehet, hogy mi vagyunk a cinikusok, mert a külföldi kommentelőknek nem jutott eszébe, ami nekünk rögtön, hogy a megszólaló farmerek kb. úgy léteznek, mint a női magazinokban a megcsalás pszichológiájától az orális szexig bármit kommentáló Vivien, 26, rendezvényszervező és Ábel, 33, seniour account manager. A Noisey kommentelői inkább azon csodálkoztak, hogy akkor ezért a dologért egy ember pénzt kapott? Egyikük ezt írta: "nem tudom, mi a rosszabb, a cikk vagy az, hogy végigolvastam az egészet."

 

https://recorder.blog.hu/2017/10/05/tragyaban_szaladgalnak_a_sztarok
Trágyában szaladgálnak a sztárok
süti beállítások módosítása