Rendet tenni a szobákban, a fejekben és a világban - Youlï-albumpremier

2017.09.21. 11:41, RRRecorder

youli_1.jpg

Horányi Juli, vagyis Youlï 2014-ben az X-Faktorban, 2016-ban A Dalban szerepelt, de korántsem egy megszokott mainstream énekesnő. Sokszínű új lemeze itt hallható először.

A korábban itt a Recorderen a mius egykori tagjaként is többször szereplő Horányi Juli nagylemezén intróval, outróval együtt 17 szám hallható. Vannak közöttük mai elektronikus eszközöket használó és retrós hangzású dalok, slágeresebbek, nagyot éneklősek és népdalos ihletettségűek; egy Lotfi Begi-remix, egy duett Puskás Petivel, de olyanok is, amik szándékoltan szembe mennek a rádiós elvásárokkal.

Erről a sokszínűségről így beszélt Horányi Juli: "A dalok színesek, sokfélék, nem csak zeneileg, a szövegek témáját tekintve is. Még nem vagyok elég bátor, de már vannak dalok, amikben ki mertem mondani, teljesen kendőzetlenül, hogy mit gondolok. Az egyik példa erre az Us. Azért írtam ezt a dalt, mert zavar, hogy a pénzről szól minden, ez az istenünk, a jövőnk a múltunk, mindent ettől teszünk függővé, ennek rendelünk alá. Ha van pénzed, vásárolhatsz hírnevet magadnak és kiplakátolhatod a várost a koncerteddel, de tehetséget és tudást, meg valódi közönséget, aki elismer, nem fogsz tudni venni. Itt a hiba a gondolkodásban. Fontos a pénz persze, nem akarok álszent lenni, de fontosabb, hogy legyen tudásod, legyél elhivatott és dolgozz keményen a sikerért. Vannak szerelmes témájú dalok is, szakításról szólóak, amikor rájössz, hogy egyedül folytatod az utad, a másik nélkül és van boldog állapotról szóló dal is, amikor a kedvesed a barátod. Van duett Puskás Petivel, amit nagyon szeretek és nagyívű, nagyéneklős ballada is, amit Szirtes Edina Mókus írt."

A Cseh Tamás Program által támogatott albumon főleg férfiak működtek közre. "Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nőként sikerült megtalálnom azokat a férfitársakat mind a szakmámban, mind a magánéletemben, akik támogatnak, segítenek, nem akarnak elnyomni, leuralni, hanem azon vannak, hogy sikerüljön, amit szeretnék. Nem tudnék olyan férfiakkal dolgozni, akikkel folyamatosan harcolnom kellene, az olyan gyerekes lenne. Egy igazi férfi, aki kellőképpen érett gondolkodású és intelligens, nem folytat ilyen játszmákat, hanem segíti a nőket és egyenrangú partnerként kezeli őket. Nagyon boldog vagyok, hogy mind a zenekarom tagjai, mind a menedzserem, mind a párom ilyen férfi. Azért nélkülük nehezen boldogulnék. Közben büszke vagyok rá, hogy az országunk egyik legkiválóbb zenészét, és zeneszerzőjét, Szirtes Edina Mókust meg tudtam nyerni arra, hogy írjon nekem egy dalt."

Horányi Juli a Facebookon itt található meg, ez pedig a hivatalos honlapja. A fenti képet Liziczai Réka készítette.

https://recorder.blog.hu/2017/09/21/rendet_tenni_a_szobakban_a_fejekben_es_a_vilagban_youl_-albumpremier
Rendet tenni a szobákban, a fejekben és a világban - Youlï-albumpremier
süti beállítások módosítása