A Pamkutyáé a legnézettebb magyar zenés videó a YouTube-on

2017.09.19. 17:25, RRRecorder

pamkutya_youtube.jpg

A Belehalok rekordját nemrég döntötte meg Pápai Joci, de a Despacito-paródia az Origónál is nagyobbat tarolt. Majkának sem kell bánkódnia.

Háromhavonta közli a legnépszerűbb magyar dalok listáját a Dal+Szerző blog, az Artisjus által fenntartott magyar zeneipari oldal, különféle platformokra lebontva: YouTube, rádiók, single lista, Zeneszöveg.hu keresések, illetve a háromhavi összesített magyar albumlistát is. Aki kicsit is figyelt, az nem lepődik meg azon, hogy a YouTube lista élén a Pamkutya - egy időre a YouTube-ról jogvita miatt lekerült - Despacito-paródiája áll. Ez még Pápai Joci Origójánál is népszerűbb a videómegosztón, ami pedig tavasszal megdöntötte a Belehalok (internetes időszámítás szerint) régesrégi rekordját. A Pamkutya ugyanakkor nem annyira (szűk értelemben) zenei, mint inkább youtuber produkció, és sikerét egyebek között annak köszönheti, hogy szorgalmasan gyűjti a feliratkozókat - immár az övék a legnépszerűbb magyar csatorna, megelőzve a Dancsó Péter-féle Videómániát.

A YouTube lista második helyén Opitz Barbi szintén a reggaeton műfajt is felhasználó dala hallható, a harmadikon pedig a Dér Heni feat. Burai Krisztián x G.w.M: Szemtelen. Burai Krisztián Opitz Barbi dalának is szerzője, ő az egyik legmegbízhatóbb sikergyáros a mainstream pop és a YouTube részben elkülönülő világában. Opitz Barbi egyébként kimagaslóan a legsikeresebb a videómegosztón az X-Faktort megnyert énekesek között: korábban a tehetségkutató műsor egyik győztesének sem sikerült megközelítő eredményt sem elérnie.

Majkának sem kell szomorkodnia - írja a Dal+Szerző -, hiszen most először sikerült felkerülnie a top 20-ba a YouTube és a rádiós listán egyszerre, a Partykarantén című számmal. A Belehalok ugyanis nem nagyon ment a rádiókban, legalábbis azokban, amiknek magas a hallgatottsága. A nyár a rádiókban legtöbbször megszólaló magyar dala amúgy Freddie: Csodák című száma volt.

A YouTube három legnépszerűbb magyar zenei videója a nyáron:

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2017/09/19/a_pamkutyae_a_legnezettebb_magyar_zenes_video_a_youtube-on
A Pamkutyáé a legnézettebb magyar zenés videó a YouTube-on
süti beállítások módosítása