A fesztiválszezon a Monostori Erődben kezdődik!

2023.04.05. 14:55, trecorder

erodfeszt2023_v3_650.jpg
(X) 2019-ben gondolt egy nagyot a Komárom területén fekvő 150 éves Monostori Erőd vezetősége, hogy miért is ne lehetne a Duna-parti műemlékegyüttes 70 hektáros területét még jobban kihasználni és a fiatal korosztályt is az erőd falai közé csalogatni? És mi mással lehetne a fiatalokat a legjobban megszólítani, mint zenével.  

Az ErődFeszt Open Up! fesztivált, Komárom és a Monostori Erőd történetében az első könnyűzenei fesztivált Komárom Város Önkormányzatával karöltve és a polgármester támogatását is élvezve indították útjára, mégpedig olyan időzítéssel, hogy a fesztiválszezont mindenki az erődben kezdhesse.

2019 után 2022-ben tudták megrendezni a következő ErődFeszt Open Up! rendezvényt az elhúzódó pandémia miatt, viszont annál nagyobb sikerrel. A háromnapos fesztivál alatt közel húszezren látogattak el az erődbe és Komárom városába. A tavalyi sikeren felbuzdulva a városvezetés támogatásával a szervezők 2023-ban is nekiveselkedtek a fesztivál megrendezésének – íme a program.

Nulladik napként április 27-én a Tankcsapda adja idei első szabadtéri nagykoncertjét az erőd falai között, majd az ország egyik legnépszerűbb rappere és műsorvezetője, Majka lép színpadra.

napi_bontas3_0427.jpg
A pénteki napot a tavalyi évben berobbant Valmar együttes nyitja, akik 2023-ban már élő zenekaros, extravagáns látványvilággal turnéznak. Őket követi Szikora Róbert és az R-Go – az Úristen című csúcsslágert vélhetően élőben is hallhatja a közönség április 28-án. A nagykoncerteket követően a KlapkaPartyArénában folytatódik a buli hajnalig. Itt a hiphop és az elektronikus zene képviselői lépnek színpadra, például Bruno és Spacc, K.Kevin, Yamina, Dj Szecsei, Nemazalány, Sofi és még sokan mások.

napi_bontas5_0428_1.jpg
Április 29-én, szombaton a retro világáé lesz a főszerep. Idén is nálunk lép először nagyszínpadra Demjén, előtte pedig este 6-kor a Neoton Família Sztárjai melegítik be a közönséget. Ha már retro, akkor nem maradhat ki az irányzat legnagyobb hazai képviselője, Várkonyi Attila, alias Dj Dominique. A Demjén-koncert után hatalmas Fergeteg Party várja a közönséget a KlapkaPartyArénában – Dj Dominique-nak köszönhetően a fergeteges hangulat garantált.

napi_bontas_0429.jpg
Az ErődFeszt Open Up! záró napján, április 30-án a fiatal generáció nagy kedvence, Manuel lép színpadra 18 órakor, majd őt követi a csodálatos hangú énekesnő, a háromgyermekes édesanya Rúzsa Magdi. Mivel május elseje idén hétfőre esik, ezért vasárnap sem kell hazasietni a Rúzsa Magdi-koncert után, hiszen a buli tovább folytatódik az előző két nap már bemelegített KlapkaPartyArénában.

napi_bontas2_0430.jpg

Nem vitás, hogy az ErődFeszt Open Up! egy gyerekcipőben járó fesztivál, de a szervezők igyekeznek minden évben újabb és újabb programokkal előállni, újabb és újabb innovatív megoldásokat fejleszteni. Idén a környezettudatosságra helyezik a hangsúlyt és bevezetik a repoharak használatát, ezzel is csökkenteni szeretnék a fesztivál műanyag-felhasználását.

Április végén vár tehát az ErődFeszt Open Up! – kezdd Te is a fesztiválszezont a komáromi Monostori Erődben! 

A fesztiválra napijegyek és négynapos bérletek válthatóak a jegymester.hu hálózatában.

Friss információkért kövesd a Monostori Erőd Facebook-oldalát és az erod.hu honlapot.

https://recorder.blog.hu/2023/04/05/a_fesztivalszezon_a_monostori_erodben_kezdodik
A fesztiválszezon a Monostori Erődben kezdődik!
süti beállítások módosítása