Most már tényleg retteghetnek a rocksztárok a robotoktól

2017.09.17. 12:34, RRRecorder

nigel_stanford_robotok.jpg

Nigel Stanford új videójában Kuka robot elsajátítja a kvintesszenciális rocksztártrükköt.

Stanford azzal lett híres, hogy a "nahát, a hang tényleg hullám, és ezt szép vizuális trükkökkel meg lehet mutatni" típusú YouTube-videókat összegezte egy folyadékokkal, tűzzel és elektromossággal teli látványos klipben (lásd alább). Új videójában pedig a Kuka nevű német cég robotjaival zenekarozik: játszanak basszusgitáron, pianinón, sőt, scratchelni is tudnak a narancssárga robotkarok.

SEGGRÁZÓ ROBOT VAN-E? HÁT PERSZE!

Ám a klip második felében, spoiler jön: a robotok fellázadnak, szanaszét lézereznek mindent, szétverik a pianinót és ami a legfontosabb: még a gitárt is. De vajon Stanford miért nem aggódik eközben? Meg fogsz lepődni!

 


A klip premierje nem egy zenei oldalon, hanem a TechCrunchon volt, ahol Stanford ezt mondja: "A robotika, a szingularitás, a mesterséges intelligencia fogalmait szerettem volna megvizsgálni. No meg szerintem elég király látni, ahogy egy robot szétrobbant egy pianinót."

Nigel Stanford egyébként új-zélandi, és a Sennheiser szponzorálja. Valójában a klipet mindössze három robottal forgatták, negyven ember dolgozott rajta öt napon át. Stanford azt mondja, sokan félnek, hogy mi lesz, ha még a kreatív munkákat is robotok fogják csinálni, de szerinte fölösleges ezen aggódni, mert az elveszettek helyett újfajta munkák jönnek majd létre az emberek számára.

A ZENE JÖVŐJE ÉRDEKEL? NÉZD MEG 2021-ES JÓSLATSOROZATUNKAT!

Ez pedig a korábbi videó:

Címkék: robot nigel stanford
https://recorder.blog.hu/2017/09/17/most_mar_tenyleg_retteghetnek_a_rocksztarok_a_robotoktol
Most már tényleg retteghetnek a rocksztárok a robotoktól
süti beállítások módosítása