Kiábrándult rave, nosztalgia nélkül - EXILES-premier

2017.09.07. 14:00, RRRecorder

exiles.jpg

Az EXILES kiadó és szervező kollektíva a kánontól elkanyarodó elektronikus tánczenére specializálódott. Első kazettájuk az Independent Label Fairre érkezik, a két digitális bónusz számot itt lehet először meghallgatni.

Olyan érzékletes leírást kaptunk az EXILES kiadótól az EXILES [EX01] című, kazettán megjelenő válogatásukról, hogy teljes egészében idézzük is: "Kortárs népzenegyűjtés, folkcore, a kánontól elkanyarodó, azt megtagadó-, fölülíró hallgatóság és zenészek számára (bár jelentős a fedés a két halmaz közt), egyfajta dekonstruált tánczene, a ’90-es hagyományokból, de a virtuális jelen problémáival, kiábrándult rave, nosztalgia nélkül, például az amen break atomizálása Alley Catss nyitányában vagy a tánctéri stroke TELEϟPORT teknójában. A kazetta zsánerét tekintve: modulár-experi-hárdkór."

A kazettán négy szám hallható a következő előadóktól: Alley Catss, tatasi dadadata, TELEϟPORT és J. Mono. Ez kizárólag a fizikai világban létezik, digitálisan nem, először szeptember 9-én, a rengeteg független kiadót felvonultató vásáron-bulin, az Independent Label Fairen lehet majd kapni - Facebook esemény itt. Van viszont két bónusz szám, amik pedig csak a netre kerültek fel. Ezeket itt és most lehet először meghallgatni.


Az EXILES itt van a Facebookon, itt a Soundcloudon, alább pedig első nagyszabású, csak digitális válogatásuk: az egyéves gyűjtéssel készült, Budapest, Pozsony, Moszkva, Szabadka és Prága underground kísérleti elektronikájából bőségesen merítő, 27 számos, két és fél órás EXILES [EX00].

 

https://recorder.blog.hu/2017/09/07/kiabrandult_rave_nosztalgia_nelkul_exiles-premier
Kiábrándult rave, nosztalgia nélkül - EXILES-premier
süti beállítások módosítása