Keleti fény, finn tél - Techno Vinyls-premierek

2017.09.06. 14:47, RRRecorder

 techno_vinyls.jpg

Bernáthy Zsiga és Ricardo Pietra: két EP a német-magyar Techno Vinylstől, amik a szeptember 9-i Independent Label Fairre jelennek meg.

A tegnap bemutatott Dalmata Daniel-kiadványhoz hasonlóan a Techno Vinyls Records is a szeptember 9-én, szombaton déltől tartott, nagyszabású zenei vásárra időzített új megjelenést, rögtön kettőt. A techno és house műfajban digitális és vinyl EP-ket megjelentető, német-magyar kiadó 29. és 30. kiadványát mutatjuk be.

Az utóbbit a magyar elektronikus zenei élet egyik meghatározó alakja, Bernáthy Zsiga jegyzi, aki 1994-ben kezdett el édesapjával, a legendás - 2012-ben elhunyt - Bernáthy Sándorral live actezni. A Techno Vinylsnél ez a második kiadványa, az előző a Törzs zenekar remixe volt. Az Eastern Light dallamos, bő tízperces szám (négyperces rádiós verziója zárja az EP-t), amit a kiadóvezető Andrew T Dorn technósabb remixe egészít ki. Bernáthy Zsiga itt van a Facebookon.

EZ ITT BERNÁTHY ZSIGA ÉDESAPJA HAGYATÉKÁRA EMLÉKEZŐ AUDIOVIZUÁLIS MIXE


A 29. kiadványt Ricardo Piedra jegyzi. Kőteleki Richárd régóta zenél, a Draft és a Quasar tagjaként vált ismertté. Ricardo Piedra néven 2015 óta ad ki tánczenét, rengeteg kiadónál - külföldieknél is - voltak már megjelenései. Az EP-n található Wings Of Wind című számot Finnországban írta, "az északi télben, egy szeles és ködös napon". A progresszív house műfajba (mármint annak klasszikus és nem EDM-es értelmében) tartozó számhoz három remix készült: a Light mix magától Ricardo Piedrától; Andrew T Dorn egy sötétebb, az 1996 óta zenélő Nelman egy groove-osabb, lüktető értelmezést készített. Ricardo Piedra itt található a Facebookon.


Mindkét kiadvány kapható lesz az Independent Label Fairen, amit szeptember 9-én, szombaton déltől rendeznek az Anker'tben, és ahol több mint ötven magyar kiadó lesz jelen - Facebook esemény itt. A vásárlás mellett zenekarokat, DJ-ket, kerekasztal-beszélgetést is lehet majd hallgatni. Sőt, mint most kiderült, aki vesz valamit - márpedig mi másért mennénk egy vásárra?! -, tombolajegyet kap, és nyerhet például páros bérletet a 2018-as Kolorádó fesztiválra, páros jegyet a Lärnba és más hasznos dolgokat.

https://recorder.blog.hu/2017/09/06/keleti_feny_finn_tel_techny_vinyls-premierek
Keleti fény, finn tél - Techno Vinyls-premierek
süti beállítások módosítása