Erre diszkóznak a replikánsok - Pleasure Model klippremier

2017.09.05. 16:43, RRRecorder

antoni_maiovvi.jpg

Mutáns diszkó a Szárnyas fejvadász ihletésében: a Dalmata Daniel kiadónál jelenik meg az angol Pleasure Model új EP-je. A szeptember 9-én tartott Independent Label Fairre készülünk a hozzá készült videó premierjével.

Aki követte a Recorder lemezkiadó-körképét, tudja, hogy rengeteg kis és közepes, nagy múltú és új kiadó működik Magyarországon, rácáfolva az elterjedt nézetre, miszerint az internet fölöslegessé tette ezek létezését. Ám ezzel együtt is figyelemre méltó teljesítmény, hogy - ha jól számoljuk - ötvenegy független kiadót szedett össze a szervező Budapeats az első Independent Label Fairre. A szeptember 9-én, szombaton déltől az Anker'tben tartott vásáron a fizikai kiadványok (CD, vinyl, kazetta) megvásárlásán túl lehet ismerkedni új zenékkel és emberekkel, DJ-ket és zenekarokat hallgatni; valamint kicsit szakmázni, lesz kerekasztal-beszélgetés is. A belépés ingyenes, Facebook esemény itt.

Az ILF-re több kiadó is új megjelenéssel készül, a következő napokban többnek itt a Recorderen lesz a premierje. Elsőként jöjjön az elektronikus zenével foglalkozó, vinyl és digitális EP-ket megjelentető Dalmata Daniel a vásárra időzett kiadványa. Az előadó Pleasure Model, ami Antoni Maiovvi bristoli születésű, Berlinben élő producer alteregója. Ő elsősorban arról ismert, hogy az italo diszkó és az olasz horrorzenék megszállottja, a Giallo Disco kiadó egyik alapítója, itt van egy halom kiadványa.

Pleasure Modelként egy kicsit mást csinál. "A projekt a fiatalokról szól - akiket azonban a Szárnyas fejvadász replikánsaira cseréltek le" - olvasható a leírásban. A jónevű 100% Silk kiadónál mutatkozott be Maiovvi új oldala, most pedig először vinylre is kerül. Az Update 1.1 című EP kissé disztopikus felhangú szintidiszkó, és ízig-vérig retrofuturista, tehát nagyjából azt a hangzást hozza, ahogy a múltban elképzelték a "jövő zenéjét". Három szám és az olasz Heinrich Dressel egy remixe hallható a vinylen, a digitális változaton pedig még egy bónusz verzió. Utóbbihoz készült Fillér Máté hol absztrakt, hol felismerhető eredetű képeket váltogató, pixeles videója, ami itt látható először. A legvégén még egy diszkózó robotlány is előkerül, legalábbis lehet annak látni, ha akarjuk.


A kiadvány itt rendelhető meg, a Dalmata Daniel korábbi megjelenései itt vannak, ez pedig a honlap. Antoni Maiovvi a Facebookon itt lakik.

https://recorder.blog.hu/2017/09/05/erre_diszkoznak_a_replikansok_pleasure_model_klippremier
Erre diszkóznak a replikánsok - Pleasure Model klippremier
süti beállítások módosítása