Videopremier! The Bluebay Foxes: Live Session

2017.07.25. 11:00, rerecorder

the-bbf---live-session.jpg

A Bluebay Foxes 2015 végén alakult, 2016-ban rögtön nagyobb nézősereg előtt mutatkozott be, aztán újabb dalaival is megnyerte magának a közönséget, még a Müpa Garázsband döntőjébe is bejutott. Most sűrű koncerthét elé néz az indierockzenekar, amit két, élőben felvett videóval vezet fel.

A Bluebay Foxes két dal élő videójával jelentkezik, zeneileg mind a Heart, mind az Anymore kissé Smiths-es hangulatú élőben, de meséljen inkább a zenekar: ,,régóta nem jelentettünk meg anyagot, mert a tavaszunk a koncertezésről és az új számok írásáról szólt. A nyár végén fogunk elkezdeni dolgozni az első hosszabb anyagunkon, de úgy gondoltuk, hogy az előtt jó lenne valami olyat hozni, ami eltér a megszokottól, és ami nekünk is kicsit újdonság. Mindig is szerettük a Balcony Tv-szerű felvételeket és az olyan videókat, amik ahhoz hasonlóan élőben kerülnek felvételre képileg és hangban egyaránt. Már nagyon régóta terveztünk mi is hasonlót kihozni, és szerencsére pont egy nyugisabb időszaka volt a zenekarnak véghezvinni ezt, ráadásul most jön egymás után két nagyszerű koncertünk, így adott volt, hogy azok előtt hozzuk még ki az videókat. Mindemellett tekinthető ez az anyag az ősszel megjelenő EP-nk előfutárának, hiszen ezáltal ismerős dallamokkal találkozhatnak majd a hallgatók. Két olyan számot választottunk, amely élőben teljesen máshogyan szólal meg és próbáltunk a hangszerelésen is változtatni kicsit. Köszönjük Jusztin Máténak a kiegészítő szintizést, Puha Szabinak a felvételt és a keverést, valamint Bátori Gábor Jim - Sinconak a videózást, és hogy segítettek nekünk ezt az egészet létrehozni!”

július 27-én a TYB Ahoy! második estjén lépnek fel a Tape Delay, és az ukrán Brunettes Shoot Blondes társaságában, Facebook-eseményoldal

július 28-án, pénteken pedig a Blahalouisiana V. Születésnapján, a Bermuda mellett, Facebook-eseményoldal


a Live Session #1 Heart


a Live Session #2 Anymore


The Bluebay Foxes 
Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/07/25/videopremier_the_bluebay_foxes_live_session
Videopremier! The Bluebay Foxes: Live Session
süti beállítások módosítása