Hátborzongatóan profetikus a Garbage új dala

2017.07.16. 13:09, Frontrecorder

garbage_3.jpg

Alig több mint egy évvel a legutóbbi album után új dallal állt elő a Garbage, ami örömteli hír, maga a No Horses viszont egyáltalán nem ad okot a jókedvre; sötét, és nagyon is reális képet vizionál az emberiség jövőjéről.


INTERJÚNK SHIRLEY MANSONNEL A TAVALYI LEMEZ MEGJELENÉSEKOR.

Lendületben van a Garbage: négy év kihagyás után, tavaly júniusban a Strange Little Birds albummal tért vissza a zenekar, két hete megjelent a pályafutásukat feldolgozó képeskönyv, és most itt egy új dal. A No Horses szerepelhetne akár a legutóbbi lemezen is, illeszkedik annak sötét tónusú, társadalomkritikus hangvételű anyagához. "Egyáltalán nem garbage-os dal" - mondta róla Shirley Manson a Variety-nek. "A skót vidéken autóztam tavaly, néztem a mezőkön a lovakat, és arra gondoltam, mi lesz velük, ha már nem lesz szükségünk rájuk úgy, mint régen? Ha többé nem kellenek igavonó állatok, mi történik a lovakkal? Ezt a gondolatmenetet fűzi tovább a dal, egy olyan jövőt vetít előre, ahol a hatóságok elpusztítanak mindent, ami nem hoz anyagi hasznot." Hátborzongató belegondolni, de sajnos nem lehet azt mondani, hogy elképzelhetetlen. "Nem lesznek rendőrök, csak felfegyverzett emberek"... Íme tehát a Garbage "anti-Imagine" dala, a No Horses:


ez pedig az American Gods sorozat múlt hónapban véget ért nyitó szezonjának egyik betétdala, Shirley Manson harapós énekével:

Címkék: garbage
https://recorder.blog.hu/2017/07/16/hatborzongatoan_profetikus_a_garbage_uj_dala
Hátborzongatóan profetikus a Garbage új dala
süti beállítások módosítása