Tricky és egykori partnere újra együtt

2017.07.13. 13:53, Frontrecorder

tricky_2.jpg

Tricky tavaly több mint húsz év után tért vissza a Massive Attackhez egy szám erejéig, idén pedig közel tizenöt év után vette újra maga mellé egy számban egykori állandó társát, Martina-Topley Bird énekesnőt.

Tricky 1994-ben, a Protection album készítése alatt szakadt el a Massive Attack laza kötelékétől, hogy beindítsa szólópályáját. Ebben fontos szerep jutott felfedezettjének, Martina Topley-Birdnek, aki nemcsak alkotó-, de élettársa is volt: énekelt Tricky első négy albumán (Maxinquaye, Nearly God, Pre-Millennium Tension, Angels With Dirty Faces), közben nevelte 1995-ben született kislányukat. Kapcsolatuk 1998-ban ért véget, és ugyan volt még egy közös számuk Topley-Bird 2003-as első szólólemezén, azóta nem dolgoztak együtt. Egészen mostanáig. Úgy tűnik, Tricky eljutott életének/zenei pályájának abba a szakaszába, amikor már bátran visszanyúlhat a múltba; ezt jelezte a Massive Attack-kollaboráció, és most a Topley-Birddel való reunió, aminek szívből örülünk, jó újra egy dalban hallani őket. A When We Die egyébként Tricky szeptember 22-én megjelenő ununiform című lemezének záródala:




és a Moszkvában és Berlinben született album előző beharangozó dala, mely szándékosan idézi az 1995-ös Hell Is Round The Cornert a Maxinquaye-ről 

https://recorder.blog.hu/2017/07/13/tricky_es_egykori_partnere_ujra_egyutt
Tricky és egykori partnere újra együtt
süti beállítások módosítása