Videopremier! Quimby: Tükrök olcsón (részlet a MiCsodaország dvd-ről)

2017.04.28. 12:00, rerecorder

quimby_micsodaorszag_foto.jpg

A Quimby tavaly november 26-án adott egy teltházas, nagyon jó hangulatú koncertet a Budapest Arénában 25. születésnapja alkalmából. A jubileumi eseményről dvd is készült, most pedig bemutatunk róla egy dalt, azaz egy részletet a MiCsodaország dvd-ből. Online premier!

quimby_dvd_cover.jpgA negyedszázados zenekar addigi történetét egy monumentális előadásba – MiCsodaország - Tragikomédia egy hosszú felvonásban – sűrítette, vendégzenészekkel, táncosokkal és monumentális látványvilággal. A koncert dvd már kapható a kiemelt MOL kutakon, de most online is bemutatunk róla egy dalt, mégpedig a katartikus önvizsgálatról szóló Tükrök olcsón című Varga Livius-szerzeményt, amiről a szerző mesél: „amikor elkezdtem írni a dalt, akkor az emberi önzőség és az önmagát felmentő ego működés volt a fókuszomban. Egyes szám harmadik személyben kezdődött és az önmagának megbocsájtó ember lett volna a szöveg, de amikor kész lett két versszak, hirtelen eszembe jutott, hogy ami másokban minket nagyon zavar, azt érdemes lenne saját magunkban is megnézni. Nem akartam úgy járni, hogy más szemében a szálkát is meglátom, a sajátomban pedig a gerendát sem, így aztán az ember szót következetesen kicseréltem énemre és ehhez egyeztettem a már meglévő versszakokat, ezáltal máris tükröt tartottam magamnak. A többiről már a refrén árulkodik, amely ezután született. Bizony az önvizsgálat is katartikus tud lenni…”

Livius-t a koncert dvd-ről is kérdeztük: „14 hónapig készültünk erre a koncertre, több százan dolgoztak rajta és sikerült olyan pillanatokat megélnünk, ami még egy állandóan koncertező zenekarnak is ritka kivételes, emelkedett. Visszanézve a dvd-t újra és újra át tudjuk ezeket élni. Büszkén ajánljuk a tisztelt közönség figyelmébe.”

quimby_2017.jpg


A zenekar tavaszi-nyáreleji turnén van, ezeken a közelgő koncerteken lehet őket látni:

április 29. Szeged, SZEN
május 3. Marosvásárhelyi Diáknapok
május 5. Óbuda Napja
május 13. Mosonmagyaróvár
június 9. Zalaegerszeg
június 11. Kaposvár 
június 24. FOO
június 29. Torockó


és akkor a Tükrök olcsón, ahogyan az a novemberi jubileumi koncerten elhangzott: 


íme, a MiCsodaország előzetese:


Quimby Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/04/28/videopremier_quimby_tukrok_olcson_reszlet_a_micsodaorszag_dvd-rol
Videopremier! Quimby: Tükrök olcsón (részlet a MiCsodaország dvd-ről)
süti beállítások módosítása