Gengszter csillagról érkezik a Shabazz Palaces új albuma

2017.04.26. 11:15, Frontrecorder

shabazz_3.jpg

Majd' három év után érkezik a Shabazz Palaces seattle-i cosmic hiphop formáció új albuma - honnan máshonnan, mint az űrből. A Quazarz: Born On A Gangster Star című konceptlemez első előhírnöke máris meghallgatható.

A rapper Ishmael Butler (avagy Palaceer Lazaro) és a multiinstrumentalista multi-instrumentalist Tendai "Baba" Maraire duója a 2014 júliusában kiadott második albumával magasra helyezte a lécet; az addig is a saját, kívülállók (a közönség) számára nehezen megfejthető, de bámulatosan különös univerzumában mozgó Shabazz Palaces a Lese Majesty-vel igazi remekművet alkotott. Vajon innen merre - vagy inkább hova - tovább?


INTERJÚNK A SHABAZZ PALACES-ZEL 2014-ES PESTI KONCERTJÜKKOR KÉSZÜLT.

Július 14-én kiderül, ekkor jelenik meg a duó új, harmadik nagylemeze. Az már most látszik, hogy ez az anyag sem lesz kevésbé talányos; a Sub Pop kiadó által közzétett sajtóanyag alapján egy sci-fibe hajló konceptlemezre számíthatunk, melynek története egy messzi idegen bolygó Földet tanulmányozó követe, Quazarz körül forog, az ő megfigyeléseit adja közre, de Butler leírásából ennél többet nekünk nem sikerült kihámozni. A rövid ismertetőben ugyanakkor szereplel néhány elég egyértelmű kifejezés - Amurderca, Migosphere, Drake world -, melyek szarkazmusa arról árulkodik, hogy a lemezen a Shabazz Palaces a maga módján reflektál arra, ami most Amerikában és a hiphopban zajlik. A Quazarz: Born On A Gangster Star című albumon közreműködik többek közt Julian Casablancas, Thundercat, a Gamble & Huff legendás Philly soul dalszerzőpáros, illetve az első beharangozó kislemezdalban a Thadillac seattle-i funkzenekar. A velük felvett astral soulos Shine A Light alább hallgatható:


a közelgő Shabazz palaces-album dallistája és borítója:

01. Since C.A.Y.A
02. When Cats Claw
03. Shine A Light (feat. Thaddillac)
04. Dèesse Du Sang
05. Eel Dreams (feat. Loud Eyes Lou)
06. Parallax (feat. The Palaceer Lazaro)
07. Fine Ass Hairdresser
08. The NeurochemMixalogue
09. That’s How City Life Goes
10. Moon Whip Quäz (feat. Darrius)
11. Federalist Papers

shabazzcover.jpg

Címkék: shabazz palaces
https://recorder.blog.hu/2017/04/26/gengszter_csillagrol_erkezik_a_shabazz_palaces_uj_albuma
Gengszter csillagról érkezik a Shabazz Palaces új albuma
süti beállítások módosítása