Holnap érkezik Kendrick Lamar új albuma, a letisztult albumborítót magyarázza a grafikus

2017.04.13. 16:21, prerecorder

kendrick-lamar-new-album-details-00.jpg

Kendrick Lamar holnap, április 14-én adja ki nagyhatású To Pimp A Butterfly című 2015-ös albumának folytatását (igaz tavaly volt egy kiadatlan dalokból álló jó reszlilemeze is). A DAMN. című nagylemezen olyan előadók vendégeskednek, mint a U2 vagy éppen Rihanna. A felvezető dal után nyilvánossá vált a lemez számlistája és borítója, utóbbi letisztultságával nem nagyon tudtak mit kezdeni a rajongók, ezért annak tervezője megmagyarázta a megmagyarázhatatlant.

Lamar nemrég tette hivatalossá következő, negyedik sorlemezének, a DAMN.-nek a megjelenését. Lerántotta a leplet az album borítójáról is és megtudhattuk a számlistát, amiből kiderült, hogy kik működnek közre az albumon. Ezek között feltűnik Rihanna, aki a Loyalty című dalban énekel és a U2 szintén szerepel a hátsó borítón a dalok közreműködői között. Az ír zenekar az XXX című szám munkálatai során dolgozott együtt Lamarral. De nemcsak világsztárokkal kollaborált a kaliforniai rapper, hiszen többek között sorolja még a következő producereket, társszerzőket is: Mike WiLL Made-It aktuális sztárproducer, a BADBADNOTGOOD jazzhopzenekar, a hiphoposok közül The Alchemist, DJ Dahi, J. Blake és Sounwave. Nemrég egy interjúban a következőket nyilatkozta a várva várt albumról: "leginkább arra fókuszálok, hogy visszatérjek a közösségemhez, a gyökereimhez, illetve olyan közösségekbe, amelyek alapvető dolgokon munkálkodnak. A To Pimp A Butterfly a problémákra hívta fel az emberek figyelmét. Most már egy olyan helyen vagyok, ahonnan nem a problémákra kell felhívnom a figyelmet."

POLITIKUS HIPHOP: RÉGEN ÉS MA.


Az albumborító nagyon letisztult, egyszerű lett, amelyet a rajongók nehezen tudtak értelmezni, sőt negatív visszajelzések érkeztek róla. Így aztán a címlap tervezője, Vlad Sepetov – aki korábbi Lamar-projekteken is dolgozott – Twitteren keresztül reagált az értetlenkedésekre. "Érdekes azt látni, ahogyan emberek 'rossz' designról folytatnak diskurzusokat. Ehhez az albumhoz egy olyan borítót képzeltem el, ami felhívja az emberek figyelmét és barátságtalan. Nagyon büszke vagyok a borítóra. Átléptem mindazt, amit a tanáraim oktattak nekem"  írta közösségi oldalán Sepetov. Mindeközben Lamar a Nation Of Islam politikai/vallási szervezet vezetőjével, Louis Farrakhannal is találkozott, a vezető méltatta a rapper munkásságát.

Lamar albumbeharangozó dala, a HUMBLE. második lett az amerikai kislemezlistán, ez eddig a legjobb helyezése ott a Rappernek: 


a letisztult albumborító:

DAMN. by Kendrick Lamar.

Kendrick Lamar (@kendricklamar) által megosztott bejegyzés,


itt pedig a számlista látható:

DAMN. by Kendrick Lamar.

Kendrick Lamar (@kendricklamar) által megosztott bejegyzés,

https://recorder.blog.hu/2017/04/13/holnap_erkezik_kendrick_lamar_uj_albuma_a_letisztult_albumboritot_magyarazza_a_grafikus
Holnap érkezik Kendrick Lamar új albuma, a letisztult albumborítót magyarázza a grafikus
süti beállítások módosítása