A Pearl Jam basszusgitárosa pólóval üzent – fájó hiányosságok a R&R Hírességek Csarnokában

2017.04.10. 09:16, therecorder

pearl_jam.jpg

Immár a Pearl Jam is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába – de ahogyan arra a beiktatási ünnepségen a basszusgitáros, Jeff Ament is felhívta a figyelmet, sokan mások még mindig nem részesültek ebben a megtiszteltetésben.

"Megtiszteltetés egy olyan klub tagjának lenni, aminek már annyi hősünk tagja Neil Young, The Clash, Led Zeppelin, The Stooges, Cheap Trick de az az igazság, hogy rengeteg olyan banda van még, akik hatással voltak ránk és nem kerültek be." Hogy felhívja a figyelmet a jelenségre, a basszeros egy demonstratív pólót vett fel, amin rengeteg ismert és elismert zenész és zenekar neve szerepel, csupa olyan előadó, akik eddig nem kerültek be a csarnokba: Brian Eno, Smashing Pumpkins, PJ Harvey, Nine Inch Nails, Fela Kuti, Kate Bush, Nick Cave, The Replacements, The Flaming Lips, Motörhead, Sonic Youth, Fugazi, Kraftwerk, Minutemen, Misfits, Slayer, Flipper, Bad Brains, The Smiths, Dinosaur Jr., Neu!, Roxy Music, Elliott Smith, Björk, Soundgarden többek között. A listát Chad Channing zárja, aki a Nirvana eredeti dobosa volt, ám nem került be, amikor a zenekar többi tagja igen.

Az ohiói Clevelandben található múzeum/csarnok 1986 óta évente iktat be a rock and roll legnagyobb hatású előadói közül öt-hatot (volt olyan év is, hogy tízet), és alapfeltétel, hogy csak az kerülhet be, akinek 25 évvel korábban jelent meg az első felvétele. Így persze természetes, hogy a rockzene több száz remek előadója közül még sokat nem kerültek be ebbe a dicsőségcsarnokba és minden évben megy is a vita arról, hogy ki érdemelte volna meg jobban. Idén a Pearl Jam mellett az Electric Light Orchestra, a Journey, Joan Baez, Tupac Shakur és a Yes került be.

Ament pólója: 



a Pearl Jam beszéde a beikatási ünnepségen:

https://recorder.blog.hu/2017/04/10/a_pearl_jam_basszusgitarosa_poloval_uzent
A Pearl Jam basszusgitárosa pólóval üzent – fájó hiányosságok a R&R Hírességek Csarnokában
süti beállítások módosítása