Visszatér a világ egyik legérdekesebb zenekara

2017.02.20. 09:31, prerecorder

9bc38e6c_1.jpg

A hatvanas évek egyik kultikus zenekara, a The Shaggs csatlakozik az utóbbi évek nagy visszatérő formációihoz. Ha Kurt Cobain élne, akkor biztosan nagyon örülne a hírnek, hiszen a zenekar egyetlen albumát a Nirvana-frontember a világ ötödik legjobb lemezeként tartotta számon. 

A zenekart  Dot, Betty és Helen Wiggin testvérek alkották, akik közül a dobos, Helen, 2006-ban halt meg. A családi vállalkozás ennek ellenére idén visszatér a Wilco által kurált Solid Sound Fesztiválon. Habár a protopunk zenekarnak csak egy lemeze jelent meg (az 1969-es Philosophy Of The World), mégis igazi kultzenekarrá váltak. Rajongóik közé tartozott a Nirvana énekese, Kurt Cobain is, aki a csupalány testvértrió lemezét olyan előadók elé helyezte top ötvenes listáján, mint a Beatles vagy éppen a Sex Pistols. 1999-ben már volt egy nagyon rövid visszatérése a triónak, miután újra kiadták kultikus lemezüket, adtak két rövid koncertet is, de azóta nem mutatkoztak. 

Minden zenekarnak megvan a saját izgalmas története, de kevés bandának van olyan szokatlan, mint a Wiggin testvérek által alkotott formációnak. Apjuk, Austin Wiggin azzal a szándékkal íratta ki lányait az iskolából, hogy rocksztárokat farag belőlük és meggazdagszik. Egy óriási nagy gond volt a tervvel: a lányoknak sosem volt még hangszer a kezükben. Mindenesetre belevágtak a zenekarozásba, aminek a történetét korábban már itt megírtuk.

A Wilco nemrég jelentette be a fesztivál fellépőit, az esemény június végén lesz az Egyesült Államokban. A The Shaggs olyan előadókhoz csatlakozik, mint a szintén kultikus artpunk Television, Kurt Vile és Kevin Morby

MENNYI ESÉLY VAN ARRA, HOGY VISSZATÉRJEN A KEDVENC ZENEKAROD? ITT MEGTUDHATOD!


a zenekar különleges hangulatú lemeze:

https://recorder.blog.hu/2017/02/20/visszater_a_vilag_egyik_legerdekesebb_zenekara
Visszatér a világ egyik legérdekesebb zenekara
süti beállítások módosítása