Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Vitalic: Waiting For The Stars

2017.01.27. 16:38, rerecorder

vitalic.jpg

Még egy hosszú szünet utáni visszatérés. A kilencvenes évek végén indult, 2005-ös debütalbumával (OK Cowboy) nemzetközi sztárként befutott francia Vitalic (azaz Pascal Arbez Nicolas) a lecsengő electroclash-hullám egyik utolsó lovasa volt, de a felgerjedő franciaelektró-hullám egyik első beindítója is, ám későbbi lemezeivel már nem tudott hasonló hatást elérni. Most öt év után adta ki negyedik LP-jét, amin az előző két lemez electro house-os iránya helyett a synthwave-es szintipop felé vette az irányt. A napokban kijött Voyager című albumot egy csillogó-villantó klippel vezette fel.

Az előző Vitalic-lemez, a 2012-es Rave Age finoman szólva sem robbantott bankot, de az amúgy is nagy szünetekkel dolgozó francia elektronikus zenei producer az eddigi leghosszabb pauza után adta ki új albumát. A lemezen a lassabb tempó és a szintisebb, synthwave-es megközelítés uralkodik. A klipet is kapott dalban a manchesteri születésű, de Franciaországban élő David Shaw vendégénekel, aki David Shaw And The Beat néven indie gitárzene és elektropopos, technós dalok között ugrál egyetlen, 2012-es nagylemezén. Hangja viszont az érett Moby-ra emlékeztet, ami kifejezetten jól is passzol a moby-sra öregedő Vitalic fejéhez (meg persze a szerzeményhez is). Rajta kívül közreműködik még az új anyagon az electroclash-királynő, Miss Kittin is. A lemezt videóval is felvezető Waiting For The Stars egy könnyed-komor szintipopdal, némileg a Visage-féle Fade To Greyre emlékeztet, de klippel együtt már elszürkülés helyett nagyon is a csillogás jellemzi. 

Ha eltekintünk a klipbe (képbe) néha belerondító (beleülő) Vitalic-tól, akkor számos félmeztelenre vetkőzött modell fel és alá sétálást követhetjük, na meg azt, hogy hogyan lesznek félmeztelenből némi folyékony ragasztó és elképesztő mennyiségű csillámpor segítségével csillogó-villogó csillaglények. Egyrészt nem lettünk volna takarító a klipforgatás után, másrészt nem lettünk volna modell a klipben, hiszen alighanem még napokkal később is glitter került elő testük bármely pontjáról.


a glitterben gazdag videó: 


és a friss, Voyager című album: 

https://recorder.blog.hu/2017/01/27/18_vitalic_waiting_for_the_stars
18+ Vitalic: Waiting For The Stars
süti beállítások módosítása