Videópremier! Papaver Cousins: Unborn Child

2017.01.23. 13:30, prerecorder

papaver-u_63-graded-40590002.jpg

Folytatjuk a Duke BluebeardZanzinger és Upor András nevével fémjelzett Lone Waltz Records kiadó videósorozatát, aminek első fejezete a brit Micky Dey-t mutatta be élőben. A Live Waltz második része Zanzinger tavaly év végi remek EP-jéhez készült, most pedig itt a harmadik eresztés, a szintén hazai Papaver Cousins-zal készített videó, amelyben élőben adják elő legújabb dalukat, az Unborn Childot - ugyanabban a vidéki kápolnában, ahol a Zanzinger Live Waltz is készült.

A Papaver Cousins nevű modern folk-blues duót Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás alapította 2014-ben. Hivatalos bemutatkozásuk 2015-ben volt, amikor megjelent két daluk, a No God Can Cage My Love, illetve a Won’t You Bring Your Boy Back Home Tonight. Azóta jórészt dalírással töltötték az időt, aminek meg is van az eredménye. Először jövő héten, január végén jelenik meg tőlük egy hatszámos élő EP, A Holy Night With Papaver Cousins címmel. Ezt vezeti fel a mostani dal, ugyanott, ugyanakkor készült, mint a teljes EP. Aztán még február során érkezik a bemutatkozó nagylemez, a 13 számos, ötvenperces Lack Of Lightness is.

Az új dalról és a hozzá készült videóról Szendrey-Nagy Olivér mesélt a Recordernek: "valamelyik Kundera-könyvben volt egy jelenet, amikor egy anyuka kimegy a temetőbe és a gyereke sírjánál köszönetet mond, hogy az ő halála felszabadította annak bűnétől, hogy már egy rossz világba kellett megszületnie. Ennek a kegyetlensége és szépsége volt az, ami inspirálta a dalt. A zene meg kicsit olyan, mint egy gyermekágy felett lógó játék, zenél és békésen elalszik tőle a pici."


és a dal, amelyet egy könyvjelenet ihletett, élőben - Live Waltz #003:


a duó bemutatkozó anyaga:


a dal szövege:

You’re the reason I smile
Even when I don’t mean it
In all my greetings
There you are

You’re the reason I care
Even when I’m not doing well
In all my sorrow
There you are

But when I get tired
Of being nice and kind
And when I get hopeless
It’s you changin’ my mind

You’re the reason I speak
Even when I’m weak
In all my statements
There you are

You’re the reason I learn
And teach them in return
In all my questions
There you are

But when I get tired
Of being nice and kind
And when I get hopeless
It’s you changin’ my mind
Oh my unborn child


fotó: Misota Dániel

a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/01/23/videopremier_papaver_cousins_unborn_child
Videópremier! Papaver Cousins: Unborn Child
süti beállítások módosítása