EP-premier! Magidom: Csomagol az idő

2016.11.28. 10:00, prerecorder

magidom_band_press_final_plus_full_160330_nmp_019_kicsi.jpg

A Magidom 2014-ben adta ki Turistajel című nagylemezét, amelynek folytatása egy most érkező EP, a Csomagol az idő. A zenekar, neve ellenére, nem túl sokat tud a térgeometriáról, viszont a feszültségekre  – előjeltől függetlenül – nagyon is érzékenyek és tapasztalják is azokat. Amik ellen tenni szeretnének, kislemezük pedig tökéletes erre a célra.

15000145_1219729544751810_7606954050702777332_o.jpgA budapesti zenekar 2010-es alakulása óta megfordult már a 30Y, a PUF, az Irie Maffia, a Szabó Balázs Bandája előzenekaraként. 2015-ben került be a Cseh Tamás Program induló előadói pályázatának nyertesei közé, ennek segítségével tudták felvenni az öt számos friss EP-t. A stúdiómunkálatok több helyen zajlottak - SuperSize Recording, Stamusic és Zsiráf Szand - de stabil támasza volt a zenekarnak Bodnár Péter, aki a keverés és a masztering mellett végig segítette a formációt.

MAGIDOM: BESZÉDES POPZENE


A dalokban észrevehető a közéletben zajló eseményekre való reflektálás, illetve felgyorsult korunk kritizálása. Az EP-ről és a lemez címadó daláról Benyhe Robi, a zenekar énekes-gitárosa mesélt nekünk: „öt viszonylag különböző dal készült, mindegyik egy külön kis világ, de azért van átjárás köztük. Talán kicsit visszafogottabb, melankolikusabb ez az anyag a tőlünk megszokottól. Elég lassan készültünk el, kicsit időzavarba is kerültünk, így nem is volt kérdéses, hogy a Csomagol az idő című dalról nevezzük el az egész kislemezt. A dal nem “klasszikus” társadalomkritika, inkább a fiatalokra-felnőttekre-világra, de egyben önmagunkra is jellemző rohanásról, késésben levésről szól, és arról, hogy bár nagyon szeretné mindenki uralni az időt és saját magát, sajnos “nem így megy ez”. Személyes és zenekari szinten is elég aktuálisnak éreztük a dalt, és félő, hogy az is marad egy jó időre, ha nem vigyázunk…” 

a zenekar tagjai, Benyhe Robi, Bajnok BalázsPánczél Péter, Benyhe Marci és Szekeres Máté jelenleg a lemezbemutató koncertjükre készülnek, amely a Gozsdu Manó Klubban lesz december 8-án, Facebook-eseményoldal


és akkor íme, a Magidom érett, néhol a hiperkarmára is emlékeztető friss kislemeze:


a Nem értemmel egy új oldalát mutatta meg a zenekar, amelynek a klipje itt tekinthető meg:


a Magidom Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/11/28/ep-premier_magidom_csomagol_az_ido
EP-premier! Magidom: Csomagol az idő
süti beállítások módosítása