Klip- és EP-premier! ANEZ: Sigma

2016.11.23. 11:00, Frontrecorder

anez_2.jpg

Idén év eleji európai túrája során nemcsak néhány korábbi dalának remixéhez forgatott gerillaklipeket az ANEZ de egy új felvételhez is. A sci-fi-szerű, szürreális videót kapott Sigma egyúttal a címadó dala a duó friss EP-jének - mutatjuk mindkettőt. 

A Sigma klipje egy hollandiai rejtett kisvárosban készült, stikában, az éj leple alatt. "A videóhoz az kellett, hogy megvárjuk, amíg mindenki elalszik a házakban és belopózhassunk az ablakuk alá" - meséli a duóból Szalai Anesz. "Most is saját eszközökkel forgattunk, majd itthon egy prizmán átvetítve a képeket sikerült létrehozni a klip szürreális hatását. Film noir hangulatot szerettük volna megidézni, mint mikor egy régi némafilm kerül a kezünkbe és mai szemmel új jelentést kap."

Az EP-n a címadó Sigma mellett két további dal kapott helyet. "Erő - vettük kölcsön a kifejezést az új anyag címének. Ezek az erők, viszonyok könnyen párhuzamba állíthatóak az emberek egymással, illetve a világgal való kapcsolatával, ahol állandó feladat a válaszkeresés, személyiségünk kialakítása, de kapcsolatokra is szükség van; szerelemre, társra. Ha ez jelen van, akkor kezdődik az élő dolgok dinamikus tánca" - összegzi az EP gondolatiságát az énekesnő. Ami pedig a zenét illeti, "ezek a dalok is érzelmi alapon születettek, és most is fontos elem a vokális kísérletezés, mint hangulatkeltő eszköz. Plusz, egy dalban (Blissfulness) visszatér egy nélkülözhetetlen hangszer, a basszusgitár."

Az ANEZ Sigma című, glitches, torzított ritmusokkal és techno-futurisztikus sound designnal operáló új EP-je az Unframed Records gondozásában jelenik meg hivatalosan december elsején, az élő bemutatója ugyanaznap este lesz a Toldi Klubban (Facebook-esemény).

https://recorder.blog.hu/2016/11/23/klip-_es_ep-premier_anez_sigma
Klip- és EP-premier! ANEZ: Sigma
süti beállítások módosítása