Mától felpörög a BUdapest Showcase Hub - programajánló előadásokkal, koncertekkel

2016.11.17. 08:13, rerecorder

hub_bpes.jpg

Tegnap este egy A38-as nyitóbulival elindult a Budapest Showcase Hub regionális összefogást hirdető első magyarországi showcase fesztivál. Lássuk, hogy a 47. Recorder címlapján szereplő Brodka remek koncertje után mi várható a fesztivál két fő napján koncertek és konferenciabeszélgetések terén.

A BUSH szakmai konferencia része a Teslában zajlik, november 17-én, csütörtökön 10:00-től a YouTube okos használatáról, 12:00-től a digitális marketingkampányokról, 14:00-től ismét a YouTube-ról, 15:00-től a legnagyobb brandek és a zene kapcsolatáról, 16:00-tól a régióból kiemelkedő előadók know-how-járól, a beszélgetést Tony Dockworth, a [PIAS] régiós terjesztővezetője vezeti, 17:00-től a régió független kiadóiról hallgathatunk érdekes előadásokat. 


TONY DUCKWORTH 2021-ES JÖVŐBELÁTÓ SOROZATUNK KERETÉBEN MESÉLT A RÉGIÓ VÁRHATÓ ÖT ÉVES ALAKULÁSÁRÓL.

A november 18-i, pénteki szakmai program szintén a Teslában zajlik, 10:00-től a zenemarketing meghackeléséről lesz szó, 14:00-től a régióban való médiajelenlétről és turnézásról, 15:00-től Simon Wheeler, a Beggars Grouptól (4AD, XL, Rough Trade) a digitális stratégiákról beszél majd, 16:00-tól általános képet kaphatunk a zene várható következő generációjáról, 17:00-től pedig egyszerre zajlik egy beszélgetés a régió nyugati kapcsolódási lehetőségeiről és a jogdíjakból befolyó bevételekről. 

a részletes program itt látható


Lássuk a koncertkínálatot! A fesztivál három helyszínen zajlik majd, a Gozsdu Manó Klubban, a Gödörben és a Kuplungban. A koncertek kis csúsztatásokkal, de némi átfedéssel zajlak a három helyszínen.

A régiós összefogást hirdető fesztivál természetesen a régióból mutat kiemelkedő előadókat, a hazaiakat (Gustave Tiger, Fran Palermo, iamyank) már dicsértük eleget, őket fedezzék fel a külföldi promotóterek - nézzük, kiket érdemes magunknak felfedezni.

 Az észt Argo Vals gitáros a posztrockos zenék kedvelőinek jöhet be, a lengyel Coals duó a dreampopos, a litván Bandmaster elektronikával kísérletezik ügyesen, a szlovák Walter Schnitzelsson trió a helyi bluespunkos indierock vezető zenekara, a román Golan house-t keresztez élő hangszerekkel, a bolgár Dena dalszerző-előadó modern popot játszik jól, a cseh Fiordmoss vészjósló elektronikájában a ritmusé a főszerep, a lengyel Buslav elektropopos, a szlovák Nvmerki úgyszintén, csak szintipoposabban, a román Otherside soulos elektronikával játszik, a horvát Lovely Quinces akusztikus pop, a cseh Ghost Of You szintis indierock, a szlovén Koala Voice janglepopos, indiepopos, az ukrán Sinoptik pszichrockos, a szlovén Jardier poprockos, a szlovák Jimmy Pé brokenbeat elektronika, a litván Golden Parazyth r&b-s szintipop, a cseh Mayen dreampopos, janglepopos, az szerb Stray Dogg folkos indiepopban utazik, az orosz NV anatpopot játszik sok szintivel, hol elszálltabban, hol slágeresebben, a fesztivált záró I Wear Experiment pedig atmoszférikus elektropoppal búcsúztatja a BUSH-t.

a fesztivál részletes programja, helyszínekkel, kezdési időpontokkal

a Budapest Showcase Hub oldala

Facebook-eseményoldal a koncertekről
Facebook-eseményoldal a konferenciáról


és egy kompiláció a BUSH-on fellépők zenéiből: 

https://recorder.blog.hu/2016/11/17/matol_felporog_a_budapest_showcase_hub_programajanlo_eloadasokkal_koncertekkel
Mától felpörög a BUdapest Showcase Hub - programajánló előadásokkal, koncertekkel
süti beállítások módosítása