Online filmpremier! SeeN: Shame And Disgrace

2016.10.21. 11:00, rerecorder

img_7108-edit.jpg

Szeptember végén jelentette meg harmadik nagylemezét a SeeN kvintett, amelynek tagjai sokfelé aktívak. A 2014-es, ármánykodó szerelem témáját körbejáró Intrigue And Love után a szégyenletes emlékeket kitárgyaló Shame And Disgrace című albumhoz, pontosabban annak felvételeiről film is készült, amelynek mozis bemutatója után itt következik az online premier!

A SeeN tagjainak életében különleges helyet foglal el ez a projekt, leginkább, mert hosszú ideje minden évben elmentek közösen egy alkotótáborba - egy domboldali tanyába, Szentbékállára. A friss nagylemez a 2014-es alkotóbár élő felvételeiből állt össze, akárcsak ez a film, amely bemutatja a folyamatot. Kolozsi Péter basszusgitáros-énekes, a videó készítője mesél minderről: „a 2014-es SeeN tábor és a Shame And Disgrace lemez felvételét dokumentálja ez a videó. Sokadik alkalommal táboroztunk és zenéltünk már Szentbékállán, de film most készült róla első ízben. A nagy sikerű Bem mozis premier után most alkalma nyílik mindenkinek, aki ott volt, újranézni aki pedig nem látta, azoknak először szembesülni vele! Mindenképpen meg kell említeni a filmmel kapcsolatban Wéber Áron nevét, aki mind a SeeN, mind a Napokon zenekaroknak a fotó- vagy adott esetben a borítófelelőse is, itt pedig az övé az operatőri kredit! Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a társaságot könnyű elviselni akár zenélés, akár beszélgetés közben, de Áron végigcsinálta és közben a kamerája is forgott!

A film érdekessége, hogy valóban azokat a pillanatokat mutatja meg, amikor a lemezanyag rögzül! Nem utólag bólogattunk rá a felvett hangra, hanem az együtténeklős, -játszós metódusnak köszönhetően a dalok valós idejű felvétele látható a képeken! Minden dalból rögzítettünk több take-et, nekilendülést is, így megoldható volt - bár ennek az izgalmas szinkronnak a rovására ugyan, a mozgalmasabb cselekmény oltárán azt feláldozva - , hogy  itt-ott egy-egy extra vágókép bekerüljön, ami tehát nem a valós hang sajátja! Egy kamera, egy kamerás, ennyit muszáj volt csalni az eredeti koncepcióhoz képest."

A filmet Kolozsi Péter írta, rendezte és vágta, titulusait semmiképpen sem komolyan véve és a filmmel kapcsolatban mindenki mást is ilyesféle hozzáállásra buzdít!


a lemezbemutató - és két és fél után az első SeeN-fellépés - október 29-én lesz a Toldiban, Facebook-eseményoldal


ez pedig akkor a Shame And Disgrace című 38 perces, a teljes lemezanyagon túl hangulatképeket is bőséggel tálaló zenés film: 


és a nagylemez (amely a zenekar Bandcamp-oldalán meg is vásárolható): 

fotó: Wéber Áron

SeeN Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/10/21/online_filmpremier_seen_shame_and_disgrace
Online filmpremier! SeeN: Shame And Disgrace
süti beállítások módosítása