Meglepetés: Solange is dobott egy Beyoncét!

2016.10.03. 14:05, Frontrecorder

solange_1.jpg

Nem is annyira váratlan fordulattal, Solange Knowles harmadik albuma nővére, Beyoncé mintájára  meglepetésként érkezett szeptember 30-án. most pedig egyszerre két klip is kijött a rengeteg közreműködővel készült A Seat At The Table című lemezhez.

Azt nem mondhatjuk, hogy Solange a zenei pályája alakításában követi a nála öt évvel idősebb és sokszor ennyivel népszerűbb nővérét, és persze tulajdonképpen most sem őt, hanem egy jól bevált - és paradox módon mostanra elég unalmassá vált - gyakorlatot követ, csak hát közben Beyoncé a meglepetésalbumok koronázatlan királynője, így elkerülhetetlen az összehasonlítás. De itt hagyjuk is ezt a szálat, és vegyük fel inkább Solange karrierjének fonalát, ami a lemezek tekintetéében a (digitálisan 2012 decemberében, fizikai formátumban 2013 januárjában megjelent) True EP-vel szakadt meg. Ezt követően elindította saját kiadóját, a Saint Records-ot egy válogatáslemezzel, vállalt pár énekesi vendégszereplést (Janelle Monáe és a Chromeo albumán), na meg ott volt az a bizonyos liftes verekedése Jay Z-vel 2014 májusában, ezeket leszámítva viszont nem hallatott magáról. Okkal: minden energiájával az új lemezének elkészítésére koncentrált, és ehhez szüksége is volt, mert nagyon sok emberrel dolgozott együtt az albumon - melyről először tavaly májusban adott hírt, majd idén júniusban, a harmincadik születésnapján elújságolta, hogy elkészült, szeptember 30-án pedig minden előzetes bejelentés nélkül kiadta digitálisan.

Az ambiciózus, a közjátékokkal együtt 21 számot magába foglaló stúdióalbum producerei között olyanokat találunk, mint Dev Hynes, Dave Sitek, Dave Longstreth a Dirty Projectors-ból, Patrick Wimberly a Chairliftből, Rostam Batmanglij (ex-Vampire Weekend), a Majical Cloudz, Kwes, KIndness és Timbaland, az énekesi közreműködőknél pedig Q-Tip, The-Dream, Sampha és, hát, Lil Wayne. Ez a vegyes, színes társaság tökéletesen belesimult Solange hangzásvilágába, amit a True EP-n kezdett feltérképezni, ezen az albumon pedig már teljesen otthonosan, a sajátjaként mozog benne: az A Seat At The Table szervesen ötvözi a klasszikus soult, a nyolcvanas évek szintis new wave-jét és a modern indie r&b-s megszólalásokat. A zongorán íródott, zongoraközpontú dalok ezúttal is nagyon személyes indíttatásúak, miközben általános érvényűek is; identitás, önerősítés, függetlenség, fájdalom és gyógyulás - ezek a fő témái. 

Az album váratlan megjelenése előtt Solange néhány kiválasztott rajongója megkapta a dalszövegeket könyv formájában, a megjelenés után pár nappal pedig egyszerre két, tánckoreográfiára épülő klipet kaptunk mindannyian. Solange férje, Alan Ferguson rendezésében:




és Solange friss, harmadik albuma:

 

https://recorder.blog.hu/2016/10/03/meglepetes_solange_is_dobott_egy_beyoncet
Meglepetés: Solange is dobott egy Beyoncét!
süti beállítások módosítása