Albumpremier! SeeN: Shame And Disgarce

2016.09.27. 19:00, rerecorder

seen_2016.jpg

A SeeN kvintett elkészült harmadik nagylemezével, amihez egy trash-videót is forgattak, ennek nyilvános bemutatója tegnap, szeptember 26-án volt a Bem Moziban (online majd szintén itt a Recorderen lesz látható hamarosan), ma viszont már hallgatható a teljes nagylemez is, a 2014-es, ármánykodó szerelem témáját körbejáró Intrigue And Love után a szégyenletes emlékeket kitárgyaló Shame And Disgrace.

shame_and_disgrace_1.jpgA számos hazai rockzenekarban (Napokon, Grand Mexican Warlock, Volkova Sisters stb.) is aktív ötös, a Ratkóczi Huba (gitár, előítélet), Bodóczy Zoltán (ének, gitározgatás, árulás), Somló Dániel (dob, zavarosban halászás), Sándor Dániel (billentyűsök, gitározgatás, árulkodás), Kolozsi Péter (basszusgitár, csökönyösség) felállású SeeN minden tag életében különleges helyet foglal el, leginkább mert hosszú ideje minden évben elmentek közösen egy alkotótáborba, egy domboldali tanyába. Idén ez változott, de nem is teljesen friss felvételek jelennek most meg. Kolozsi Péter (aki nemrég szólólemezt is kiadott Péterember néven) basszusgitáros segít kiegyenesíteni a szálakat:

„Azt mondják, nem múlik el úgy egyetlen év sem, hogy a SeeN zenekar ne utazna el Szentbékállára, építene ott fel egy stúdiót és helyben kidolgozna, majd rögzítene néhány dalt, amit aztán lemezként kiadnak. Az első ilyen táborozás óta 2015-ig bezárólag ez igaz is volt, de idén a bandát eltiltotta a már-már kultikus helyszín tulajdonosa, mondván ott többé nem lehet húst enni, a zenekar pedig táborozásának szentségénél is fontosabbnak tartja a dögevést! 2016-ban tehát nincs tábor, a 2015-ös anyag félkész, de a tavalyelőtti dalcsomag összeállt, megérkezett! A kalandról videó is készült, ami hamarosan debütál, szintén itt a Recorderen!”

A szalagra rögzített, egyszerre feljátszott, sistergős, "betyáros" rockzenét ezúttal is konceptkeretbe fogja egy nagy téma, ami a mostani anyagon a szégyen. „A Shame And Disgrace is egy konceptlemez, csakúgy, mint a 2011-ben megjelent A Matter Of Birth Or Death és a 2014-es Intrigue And Love. Ezúttal a zenekar tagjai magukba szálltak és egy-egy szégyenletes történettel érkeztek vissza a mélyből. A felhordott sarat emészthető formájúra gyúrtuk és tálaljuk enyhe fűszerezés után. Az utolsó dal a felvételen magának a zenekarnak a bűnbeeséséről mesél, segítségül hívva a minden évben jól kiérdemelt, majd egymásra olvasott vétek címkéket.”


a lemezbemutató - és két és fél után az első SeeN-fellépés - október 29-én lesz a Toldiban, Facebook-eseményoldal


és akkor a príma - pszichedelikus-garázsos-experirockos - spontán hatású nagylemez (amely a zenekar Bandcamp-oldalán meg is vásárolható): 


valamint ízelítő a hamarosan online is érkező filmből: 


fotó: Wéber Áron

SeeN Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/09/27/albumpremier_seen_shame_and_disgarce
Albumpremier! SeeN: Shame And Disgarce
süti beállítások módosítása