EP-premier! Legars: Not About Finding

2016.09.21. 10:00, Frontrecorder

legars_2.jpg

A kifinomult, popérzékeny elektronikus tánczenében jeleskedő Legars közel egy évvel a bemutatkozó albuma után tér vissza most egy nagyszerű deep house EP-vel, rajta három számmal és három eltérő hangulattal, de ugyanazzal a klubmiliőn messze túlmutató mély gondolatisággal. Premier!

Legars, vagyis Ujvári Pintér-György egyszerre táncparkettre célzó dj-producer és érzelmes-filozofikus modern popdalnok, aki mesteri érzékkel hozza összhangba e két oldalát. Új EP-jén is is olyan partikompatibilis, négynegyed-alapú számokat kínál, melyek dalokként, intimebb, privát környezetben hallgatva ugyanúgy működnek. A három szám a deep house-paletta három különböző árnyalatát vonultatja fel háromféle hangulatban - a címadó nu-discós Not About Finding álmodozós-merengős, a tech-es By The River befordult, a popos Rain Pours On My Face megkönnyebbült -, egyformán áthatva a Legars-ra jellemző líraisággal és finesszel. Az EP címét/címadó dalát egy G. B. Shaw-idézet ihlette: "Az élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad, hanem arról, hogy megalkosd önmagad", Legars a Facebookon olvasta ezt az aforizmát, és nagyon megragadt benne. gy érzem, nagyon jól kifejez valamit, ami a mai világunkra különösen jellemző" - mondja. "Minden eddiginél több lehetőségünk nyílik arra, hogy a kedvünk szerint alakítsuk magunkat és a jövőnket, új képességekre és szakmai utakra tegyünk szert. Többféle, néha egymásnak ellentmondó értékeket próbálunk egyszerre alkalmazni, és a relativitás is egyre nagyobb súlyt kap. Ezért is gondolom, hogy G. B. Shaw mondása megáll a lábán mindenféle helyzetben." És hogy milyen (élet)helyzetekből merít az EP anyaga, kiderül Legars dalkommentárjaiból:

Not About Finding

"A fürdőszobám fala tele van a barátaim dumáival. Bárki, aki nálam jár, foghat egy filctollat, és üzenhet a fürdőszobafalamon keresztül. Én magam is felírok néha egy-egy gondolatot. Ilyen volt G. B. Shaw mondása is (Life isn’t about finding yourself, life is about creating yourself). Úgyhogy akárhányszor a kádba ugrom, ezzel a gondolattal találom szemben magam."

By The River 

"A szám első változata tele volt könnyed melódiákkal és nu-discós hangulattal. Mivel a megírásuk után sokszor hosszú szünet után hallgatom csak vissza a számokat, hogy eltáaz volodjak tőlük, amikor újra megnyitottam a fájlt, úgy éreztem, nincs összhangban a szöveg és a zene. Ez persze eléggé zavart, de valahogy gyorsan ráéreztem, hogyan alkossak új egységet közöttük. Újraírtam az egész trekket, és két nappal később kész is lettem azzal a változattal, amely utána már nem hagyott kétségeket bennem."

Rain Pours On My Face

"Néha nyerünk, máskor vesztünk. Vannak olyan kapcsolataink – ezt már mind megtapasztaltuk -, amelyek akkor sem kopnak el, ha sokáig nem látjuk a másikat. Időnként azonban pont az ellenkezője történik: egy hosszabb időszak után, ami alatt szoros összetartozást érzel valakivel, egyszerre csillagközi távolságokba kerültök egymástól. Megváltoztok, és nehéz ezt elfogadni. Törekszel arra, hogy újra rátalálj arra a közös hullámhosszra, amit korábban éreztél - sikertelenül. Nehéz ilyenkor feladni, továbbmenni, magad mögött hagyni a barátságot, pedig más választásod nem nagyon van."

Ez pedig maga az EP, mely Unframed Records gondozásában jelenik meg szeptember 21-én, azaz ma:

https://recorder.blog.hu/2016/09/21/ep-premier_legars_not_about_finding
EP-premier! Legars: Not About Finding
süti beállítások módosítása