Viszlát nyár, viszlát Budapest! – Vad Fruttik koncert a Budapest Parkban

2016.09.19. 07:54, rerecorder

vad_fruttik.jpg

(X) A Vad Fruttik május után ismét visszatér Budapestre és Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyére szeptember 23-án. A nyárbúcsúztató koncert azonban a zenekar számára egyben az idei év koncertjeinek lezárását is jelenti – már ami a fővárost illeti.

Borongós, csontig hatol és nem ereszt. Ilyen a Vad Fruttik zenéje, ami több ezrek szívét ejtette rabul. A Vad Fruttik borongós világában azonban az önirónia és a humor is állandó vendégként bukkan elő a sorok közül. Likó Marcell tavaly megjelent Bunkerrajzoló című könyvében is vall az életéről, keserűségről, megrendülésről, öniróniáról, humorról, kétségbeesésről és feloldozásról, mely érzések legjobban a Vad Fruttik dalokban fogalmazódnak meg. Az albumokon megszokott hullámzás koncerten teljesedik ki igazán, ahol a sűrű gitárzenén fényként szűrődnek át az elektronikus zenei elemek, a hullámok pedig maguk alá temethetnek, de fel is emelhetnek. Főleg, ha egyszerre több ezren kiabálják együtt az égbe, hogy „Lehetek én is”, állnak szemben a nappal vagy kérik a mutert, hogy „dobjon le szotyira pénzt”. A Vad Fruttik minden koncerten felültet az érzelmi hullámvasútra, pont ez adja a Fruttik-bulik romantikáját, a várható, mégis kiszámíthatatlan katarzis.

A zenekar tavaly jelentette meg Tudom milyen című új nagylemezét, rajta olyan dalokkal, mint például a kissé „napsütöttebb” Mi lenne jó. A formáció azóta szinte folyamatosan úton van az új anyaggal, a nyár lezárásaként pedig visszatérnek Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyére, a Budapest Parkba, ahol a nyárral együtt Budapesttől is elköszönnek erre az évre szeptember 23-i koncertjükkel. A Vad Fruttik előtt a sötét és költői Esti Kornél játszik, akik idén megjelent Éjszaka van című lemezük dalaival érkeznek.

Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2016/09/19/viszlat_nyar_viszlat_budapest_vad_fruttik_koncert_a_budapest_parkban
Viszlát nyár, viszlát Budapest! – Vad Fruttik koncert a Budapest Parkban
süti beállítások módosítása